Maria Cioncan, decedata in urma unui accident rutier petrecut langa Plevna, a fost condusa, ieri, pe ultimul drum, medaliata cu bronzul olimpic fiind ingropata chiar in curtea bisericii din satul natal Maieru, din Bistrita-Nasaud. Preasfintitului Epi
Maria Cioncan, decedata in urma unui accident rutier petrecut langa Plevna, a fost condusa, ieri, pe ultimul drum, medaliata cu bronzul olimpic fiind ingropata chiar in curtea bisericii din satul natal Maieru, din Bistrita-Nasaud. Preasfintitului Episcop Vasile Somesanul a oficiat slujba, dupa care sicriul a fost scos din biserica infasurat in tricolor si coborat in groapa in onoruri militari. In timpul slujbei, sicriul a fost depus in fata altarului din interiorul Bisericii Sfantul Stefan, avand capacul desfacut si inconjurat de membrii familiei. In ciuda ploii torentiale, la ceremonia funerara au asistat peste o mie de persoane, cativa localnici mai indrazneti urcandu-se pana si pe schelele bisericii care se afla in plina restaurare. Mai multe oficialitati, printre care si antrenorul Stefan Beregszaszy, au tinut sa remarce vointa si personalitatea fostei atlete, in vreme ce asistenta era coplesita de durere. Printre cei care au tinut sa fie alaturi de Maria pe ultimul drum s-au numarat diversi oameni politici, calugarii manastirilor din zona, reprezentantii FR Atletism, in frunte cu presedintele Ilie Floroiu, precum si campioanele Anuta Catuna si Marieta Ilcu, ultima fiind o fosta eleva a antrenorului Beregszaszy. (C.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.