Absentele de marca ale favoritilor rusi lasa deschisa oricaror rezultate aceasta editie a CE.

Dupa aproape o suta de ani, Campionatul European de patinaj artistic revine in Polonia, unde 114 patinatori din 34 de tari isi disputa coroa
Absentele de marca ale favoritilor rusi lasa deschisa oricaror rezultate aceasta editie a CE.

Dupa aproape o suta de ani, Campionatul European de patinaj artistic revine in Polonia, unde 114 patinatori din 34 de tari isi disputa coroana batrinului continent. Fara prezenta detinatoarei a sapte titluri continentale, Irina Slutkaia, a cvintuplului campion european Evgheni Plusenko (foto), a perechii Tatiana Totmianina/Maxim Marinin si a dansatorilor Tatiana Navka/Toman Kostomarov, concursul de la Varsovia se anunta unul care da posibilitatea afirmarii unor noi nume. Pentru prima data la o competitie de asemenea anvergura va fi pusa in aplicare decizia luata in iunie trecut de catre Adunarea Generala a Federatiei Internationale de Patinaj, in care se renunta la faza calificarilor, primii 24 de patinatori de la finalul programului scurt putind concura si la liber.

Astazi, in cadrul programului scurt masculin, ajutat si de absenta elvetianului Stephane Lambiel, Brian Joubert este marele favorit. Francezul, considerat cel mai in forma patinator al momentului, porneste cu prima sansa la cistigarea titlului european, pe care l-a mai cucerit in 2004. Dupa retragerea lui Gheorghe Chiper, Romania este reprezentata in competitia masculina de Adrian Matei si Zoltan Kelemen, in timp ce la feminin Roxana Luca va incerca sa-si depasesca cea mai buna performanta, obtinuta anul trecut la Torino, locul 15 la general.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.