Rechizitoriul ĄGazeta - santaj in presa" a fost finalizat, 50 de politicieni si oameni de afaceri constituindu-se in parti vatamate, iar unii cer si despagubiri.

Printre cei santajati se numara, potrivit rechizitoriului, omul de afaceri Iulian Dascalu, care, in urma presiunilor ziaristilor de la ĄGazeta", a semnat un contract de publicitate pe doi ani de 100.000 de euro. ĄZiarele trustului publicau articole pornind de la imprejurari reale, dar care erau distorsionate in mod voit si prezentate tendentios", se arata in rechizitoriu.

Procurorii spun ca o mare parte din bani sau alte foloase materiale obtinute prin santaj au fost folosite direct de membrii grupului - exemplul dat este casa presedintelui trustului, Liviu Man, construita, finisata si mobilata aproape in intregime cu materiale obtinute prin santajarea mai multor persoane.

Directorul RADP Cluj, Marius Cataniciu, sustine ca, dupa ce a refuzat incheierea unui contract de publicitate de 500 de euro lunar, pe un an, au fost publicate articole calomnioase la adresa lui. Sumele cerute ca despagubiri de la ziaristi merg de la 300 de milioane de lei vechi (Mircea Chertes, consilier al premierului) la un miliard (Dorin Florea, primarul din Tirgu-Mures) sau chiar doua miliarde (Vasile Moldovan, director CAS Bihor).