Sondajul, afisat pe site-ul Camerei Deputatilor, indica faptul ca nu mai putin de 96.87% dintre cei 6648 de votanti s-au pronuntat impotriva proiectului. Repondentii au catalogat reclamele marca Gabriel Resources drept "afectiv-manipulative", fiind d
Sondajul, afisat pe site-ul Camerei Deputatilor, indica faptul ca nu mai putin de 96.87% dintre cei 6648 de votanti s-au pronuntat impotriva proiectului. Repondentii au catalogat reclamele marca Gabriel Resources drept "afectiv-manipulative", fiind de parere ca, in realitate, derularea proiectului ar duce la distrugerea ecosistemului din Apuseni prin poluare masiva, imbolnavirea populatiei din zona si un peisaj dezolant. Votantii de pe site-ul Camerei considera ca firma canadiana nu prezinta garantia ca-si va asuma lucrarile de reabilitare a zonei dupa intreruperea exploatarii, iar avantajele derularii proiectului s-ar reduce la "cateva locuri de munca prost platite". O mare parte din participanti au afirmat ca proiectul a ajuns pana in acest stadiu datorita coruptiei autoritatilor, care, in plus, s-au dovedit mereu incapabile sa oblige investitorii la respectarea promisiunilor. Impotriva proiectului s-a pronuntat ieri si organizatia nonguvernamentala Alburnus Maior, care a avertizat asupra posibilitatii aparitiei unui raport cu date statistice favorabil proiectului, care sa contrabalanseze votul liber exprimat pe site-ul Camerei". (Raluca PAPADOPOL)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.