Intitulat "Program de distrugere a religiei crestine in Birmania" incendiarul memoriu contine, punct cu punct, instructiuni despre cum trebuie scosi crestinii din tara. Textul, care incepe cu fraza "nu ar trebui sa existe nici o casa in care se pract
Intitulat "Program de distrugere a religiei crestine in Birmania" incendiarul memoriu contine, punct cu punct, instructiuni despre cum trebuie scosi crestinii din tara. Textul, care incepe cu fraza "nu ar trebui sa existe nici o casa in care se practica religia crestina", cere ca orice persoana care este surprinsa ca evanghelizeaza sa fie aruncata in inchisoare.
Documentul sfatuieste: "religia crestina e foarte deschisa - identifica si utilizeaza-i slabiciunile". Aceasta descoperire este ultima dintr-o serie de alte informatii conform carora persecutiile religioase au crescut in ritm alarmant: bisericile sunt arse din temelii, crestinii sunt fortati sa se converteasca la religia majoritara - budismul - iar copiilor crestini li se interzice accesul la scoli. Documentul, trimis cotidianului britanic The Sunday Telegraph de catre grupurile care apara Drepturile Omului, a fost se pare emis de catre un grup budist sponsorizat de Stat, cu aprobarea tacita a juntei militare. Regimul a negat ca ar fi creat acest document (care, printre altele, solicita adolescentilor sa nu poarte haine vestice) insa nu a negat sau condamnat continutul acestuia. Ieri, un raport care vorbea despre aceste documente si evenimente trebuia prezentat in Marea Britanie. (M. BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.