Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a declarat la emisiunea Realitatea Zilei ca Traian Basescu a provocat o adevarata criza politica.

Fostul presedinte al Romaniei considera ca initiativa PSD de a modifica legea referendumului "este o prevedere constitutionala" si ca Parlamentul are dreptul sa suspende un presedinte care isi depaseste atributiile. "Constitutia da voie Parlamentului sa cheme la ordine un presedinte care incalca anumite regului", a mai spus presedintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu a declarat ca PSD ar sustine chiar si Guvernul Tariceanu in anumite conditii.

Fostul presedinte Ion Iliescu considera ca demiterea lui Traian Basescu ar fi un act de pedagogie politica.

Ion Iliescu este de parere ca presedintele Basescu "a plecat de la filozofia de presedinte jucator si a ajuns la ascunderea unor fapte reprobabile".

Presedintele Traian Basescu a comparat, luni, intr-o emisiune TVR initiativa PSD de a modifica legea referendumului cu pregatirea unei lovituri de stat.

Seful statului a apreciat ca intreg demersul de a modifica legea referendumului ii apartine lui Ion Iliescu, specialist in mineriade si in schimbarea puterii si a sugerat ca initiativa le surade si liberalilor, care au "legaturi continue", prin Calin Popescu Tariceanu cu Mircea Geoana.

* Articol aparut doar in editia on-line


Ion Iliescu: "PSD ar putea sustine guvernul, dar in anumite conditiuni"


Ion Iliescu: "Domnul Basescu isi permite sa ma ameninte cu un dosar"

Citeste si:


Ion Iliescu: "Basescu este crispat, nu mai are siguranta de sine"


Ion Iliescu: "M-am intilnit cu Basescu la Primaria Capitalei"