Mai multe corporații producătoare de aparatură electronică au prezentat la Consumer Electronics Show in Las Vegas o serie de produse noi care permit utilizatorilor să vizualizeze, prin intermediul televizoarelor, conținut video de pe Internet .
Noi modalități de distribuție a programelor de televiziune și a altor forme de conținut multimedia vor apărea odată ce a fost realizată legatura intre calculator și televizor. Poziția operatorilor clasici de cablu și strategiile tradiționale de distribuție media sunt astfel amenințate de variante de distribuție "la cerere", care permit utilizatorilor să-și selecteze programele video dorite, fără a mai fi dependeți de grila clasică.
Odată realizată legatura intre calculator și televizor, apar noi modalități de distribuție a programelor de televiziune și a altor forme de conținut multimedia poziția operatorilor clasici de cablu, și strategiile tradiționale de distribuție media fiind astfel amenințate de variante de distribuție "la cerere".
In cadrul Consumer Electronics Show, reprezentanții corporației Sony au anunțat planurile de lansare pentru noi modele de televizoare care să fie dotate cu module care să permită accesarea conținutului stocat in calculator sau disponibil pe Internet.
Viacom Inc., Starz Entertainment și Lions Gate Entertainment Corp. au semnat un acord prin care se angajează să permită utilizatorilor noului sistem de operare Microsoft, Windows Vista, să trimită fisiere video de pe PC pe televizor.
Compania Sling Media, care producea dispozitive, care să permită vizualiuarea programelor tv pe laptopuri și telefoane mobile, a lansat prototipul unui dispozitiv care să permită conectarea calculatoarelor cu televizoarele.
De asemenea, DirecTV a anunțat că au fost inițiate tratative cu portalul video YouTube și rețeaua socială MySpace pentru a permite utilizatorilor să vizualizeze videoclipuri de pe cele două site-uri direct pe televizor.