Exporturile de produse IT au crescut cu aproximativ 50%, adica de peste doua ori mai mult decit cresterea generala a exporturilor.

Exporturile de produse si servicii IT au crescut, anul trecut, cu 46% fata de 2005 si au atins 500 de milioane de dolari, iar in 2007 se estimeaza ca valoarea lor va ajunge la un miliard de dolari, a declarat ministrul delegat pentru Economie si Comert, Iuliu Winkler. „Aderarea la Uniunea Europeana reprezinta un punct de discontinuitate, insa cu efect pozitiv in sectorul tehnologiei informatiei si comunicatiilor", a declarat acesta. „Cresterea exporturilor de produse si servicii IT reflecta dezvoltarea accelerata a acestui sector in economia romaneasca, mai ales in conditiile in care, anul trecut, cresterea generala a exporturilor a fost de 17% fata de 2005", a completat el. De asemenea, potrivit lui Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, sectorul tehnologiei informatiei si comunicatiilor a reprezentat, anul trecut, 4,19% din produsul intern brut.

Tara IT-ului

Guvernul Romaniei, prin reprezentantii sai din Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si din Ministerul Economiei si Comertului, a prezentat marti strategia de branding de export pentru IT si a oferit detalii despre implementarea strategiei de promovare a sectorului. Noua identitate de marca, „Romania IT", va fi inclusa in toate materialele de marketing, va sta la baza activitatii promotionale in sectorul tehnologiei informatiei si va fi inregistrata la OSIM ca brand protejat, au declarat marti reprezentanti ai Guvernului. Primul eveniment in cadrul caruia va fi utilizata noua imagine de brand va fi Tirgul CeBit 2007, care se desfasoara in perioada 15-21 martie la Hanovra, in Germania. Brandul „Romania IT" este rezultatul unui parteneriat public-privat romanesc condus de Coalitia Tech 21.