Presedintele a mutat tunurile pe PSD. Il acuza pe Iliescu ca vrea sa mai faca o mineriada, la batrinete. Fostul presedinte asteapta scuze publice.

Intr-o emisiune difuzata la TVR 1, Traian Basescu s-a referit la intentia PSD de a modifica Legea referendumului pentru a usura procedura de suspendare a presedintelui, pe care social democratii au anuntat-o zilele acestea. „Ei, daca modifica legea, sint in situatia de a pregati o lovitura de stat. Acum avem legi, pe care eu am intrat in mandat", a atacat Basescu. El sustine ca in spatele acestei intentii se afla „batrinul edec Ion Iliescu", care „il manipuleaza" pe Mircea Geoana.

„Daca vrea domnul Ion Iliescu, altfel specialist in mineriade, sa mai faca el o mineriada, acum, la batrinete, de ce n-ar modifica Legea referendumului special pentru referendumul la presedintie?", s-a intrebat retoric Basescu.

„Grave prejudicii"

In replica, Ion Iliescu ii solicita presedintelui Basescu sa ii prezinte scuze pentru „jignirile si acuzele nefondate" pe care i le-a adus. „Cer public presedintelui Romaniei sa prezinte scuze pentru jignirile si acuzele nefondate pe care mi le-a adus. De asemenea, Domnia sa este dator cu scuze poporului roman, caruia ii aduce grave prejudicii prin modul fantezist si lipsit de orizont in care intelege sa-si indeplineasca mandatul de sef al statului, pentru ignorarea si incalcarea Constitutiei, pentru faptul ca agenda sa personala a inlocuit agenda publica si pentru ca guvernarea prin crize tine loc de buna guvernare, intr-o tara membra a Uniunii Europene", declara presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, intr-un comunicat remis ieri presei.

Cotroceniul nuanteaza

Ieri, Administratia Prezidentiala a precizat, prin purtatorul de cuvint Adriana Saftoiu, ca seful statului nu contesta procedeul democratic al suspendarii, ci „initiativa PSD de a modifica Legea referendumului pentru a servi unor interese de moment".