Investitiile de un miliard de euro promise anul trecut de edilii bucuresteni vor fi cheltuite din primavara, cand incep lucrarile de asfaltare pe 159 de bulevarde ale Capitalei, a anuntat, ieri, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu. "Anul 2
Investitiile de un miliard de euro promise anul trecut de edilii bucuresteni vor fi cheltuite din primavara, cand incep lucrarile de asfaltare pe 159 de bulevarde ale Capitalei, a anuntat, ieri, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu. "Anul 2007 este un an greu pentru mine ca primar general. Este un an greu pentru ca voi crea un disconfort mai mare decat in 2006 bucurestenilor, dar cu perspectiva de a finaliza in 2008 toate proiectele. Imi asum riscul supararilor publice, dar nu avem alta solutie", a spus Videanu dupa ce a anuntat inceperea lucrarilor pe 159 de bulevarde ale orasului. Potrivit edilului Capitalei, la inceputul lunii februarie vor fi desemnate firmele castigatoare ale licitatiei pentru refacerea a 59 de bulevarde principale ale orasului. Videanu a anuntat ca va continua programul de extindere a retelelor de canalizare si aductiunilor de apa.
Tot ieri, primarul Capitalei a declarat ca este de acord, "in principiu" cu propunerea premierului, Calin Popescu Tariceanu de a se marca, din nou, cu bulina rosie, cladirile cu risc seismic. Potrivit autoritatilor in Capitala exista peste 120 de cladiri mai inalte de patru etaje, care s-ar prabusi la un cutremur de o intensitate mai mare. Precizam ca prin noua legislatie au fost inasprite sanctiunile pentru cei care se opun nejustificat inceperii lucrarilor de consolidare, sanctiuni care pot merge pana la evacuarea fortata a proprietarilor. Videanu a mai spus ca pentru cladirile care nu mai pot fi consolidate, pentru a rezolva problema persoanelor ce vor fi evacuate a cerut "CGMB sa nu mai limiteze achizitia de apartamente de pe piata libera", a spus Videanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.