Grupul Apple a lansat miercuri modelul iPhone, care este in egală măsură și player audio, aparat foto și permite navigarea pe internet. In urma anunțului, acțiunile Apple s-au depreciat cu 1,3%, stabilizandu-se apoi la un nivel de scădere de mai puțin de 0,5%.
Cisco a declarat că incercă să impiedice grupul Apple să "folosească fără permisiune incălcand astfel drepturile de autor" ale acestei mărci, obținută de producătorul de echipamente de rețea in anul 2000, după achiziționarea grupului Infogear. El a deținut această marcă și a comercializat instrumente denumite iPhone pentru o perioadă indelungată.
O divizie a Cisco, Linksys, a comercializat produse wireless sub marca iPhone incă de la inceputul anului trecut, noi produse fiind adăugate acestei linii in luna decembrie. Linksys face parte din strategia Cisco de a pătrunde pe piața produselor electrocasnice.
In cursul zilei de marți, o purtătoare de cuvant a Cisco a declarat că, compania pe care o reprezintă a avut discuții cu Apple și credea că Apple va cădea de acord asupra acordării unei declarații publice in care să clarifice situația acestei mărci. Directorul exectiv al Apple, Steve Jobs, anunțase intr-un interviu acordat la puțin timp după anunțul de lansare a noului telefon mobil că cele două companii au ajuns la un acord.
Vice-președintele și consilierul general al Cisco, Mark Chandler, a declarat că Cisco și Apple au purtat discuții intense in ultimele săptămani. "Am fost gata să rezolvăm ultimele probleme care mai rămăseseră", a declarat acesta pentru Reuters.
"Scopul nostru era de a colabora pentru a folosi această marcă pentru produse aparținand ambelor companii și de a ajunge la o interoperabilitate ce ar permite clienților să beneficieze de o mai bună convergență a produselor", a adăugat acesta.
"Nu este nici o indoială că noul telefon al Apple este foarte interesant, insă nu ar trebui să folosească această marcă fără acordul nostru", a incheiat Chandler.