Inregistrarea PLD, amanata
Tribunalul Bucuresti a amanat pentru 29 ianuarie pronuntarea deciziei in cazul inregistrarii PLD ca partid politic, pentru a analiza cele patru noi cereri de interventie formulate de PNL, dar si de doua persoane fizice. Liderii semnatari pentru PLD se asteptau la luarea unei decizii favorabile, in cursul zilei de ieri. Theodor Stolojan si-a exprimat chiar optimismul in privinta unei decizii favorabile de inregistrare a PLD, la finalul sedintei. Avocatul PNL, decanul Baroului Bucuresti, Cristian Iordanescu a contestat, ieri, legalitatea semnaturilor pentru infiintarea PLD, sustinand ca, din 7 decembrie 2006, nu se puteau strange 40.000 de semnaturi. In replica, avocatul PLD a spus ca problema legalitatii acestora ar putea fi invocata, eventual, doar de Parchet, si ca PLD a strans 64.000 de semnaturi. (R.I.P)
Solicitare UDMR
UDMR solicita stabilirea datei alegerilor pentru Parlamentul European printr-o hotarare de Guvern care sa fie adoptata in cursul zilei de maine, a declarat ieri, liderul Uniunii, Marko Bela (foto). El a subliniat ca fiecare partid trebuie sa inceapa sa stranga semnaturi pentru depunerea listelor, avand in vedere timpul scurt pana la alegeri. "Trebuie sa strangem 200.000 de semnaturi pentru a sustine participarea UDMR la alegerile pentru PE, la fel ca celelalte partide. Vrem sa finalizam cat mai repede lista", a aratat Marko. Potrivit acestuia, Consiliul Operativ al UDMR se va intruni, astazi, la Bucuresti pentru audierea candidatilor, si definitivarea listei. Data alegerilor pentru PE ar putea fi 13 mai 2007, aceasta fiind convenita intr-o intalnire a premierului cu reprezentantii partidelor parlamentare. (R.I.P)
Premiile Nine O'clock
Cotidianul Nine O' Clock premiaza, maine seara, personalitatile care au condus Romania in Uniunea Europeana - presedinti si prim-ministri care au contribuit la acest acest efort national incepand din 1999, cand UE ne-a invitat sa incepem negocierile de aderare. Manifestarea - organizata la Hotel Intercontinental, Sala Ronda, incepand cu orele 19.30 - marcheaza acordarea traditionalelor premii Nine O' Clock "Oamenii anului", editia 2006. De aceasta data, juriul a hotarat sa fie evidentiate "VIP-urile Integrarii". Un premiu special va fi acordat tinerei generatii, care reprezinta viitorul Romaniei in UE. La eveniment au fost invitati fostii presedinti Emil Constantinescu, Ion Iliescu, actualul sef al statului Traian Basescu, precum si fostii premieri Mugur Isarescu si Adrian Nastase, impreuna cu actualul prim - ministru Calin Popescu Tariceanu. (O.B.)