Radu Stroe si-a dat demisia din fruntea SGG, dar nu inainte de a anunta ca va face plingere penala impotriva Elenei Udrea.

Premierul Tariceanu a primit demisia lui Radu Stroe luni dimineata. Seful SGG si-a motivat gestul prin faptul ca, la Congresul PNL, nu a primit votul politic pentru postul de vicepresedinte. „Este firesc sa ma retrag din functia guvernamentala daca nu am primit acest vot. Este un gest care nu pare, poate, firesc, dar e momentul sa inceapa si la noi un astfel de comportament", a spus Stroe.

El este decis sa faca o sesizare penala impotriva Elenei Udrea. Fostul consilier prezidential a declarat ca Stroe i-a cerut sprijinul pentru a obtine postul de ministru al Apararii sau de sef al SRI, in perioada in care ea lucra la Cotroceni. „Simplul enunt al unei asemenea afirmatii poate aduce atingere chiar si presedintelui Basescu, pentru ca poate lasa impresia ca pot fi rezolvate astfel de chestiuni ce tin de siguranta nationala", a spus Stroe. Udrea a declarat ca plingerea penala „este cea mai proasta alegere pe care putea sa o faca Stroe". Ea a avertizat ca in instanta va spune numele „celor care au venit cu mesaj din partea domnului Stroe" la ea.