Inaltarea unei constructii desfigureaza inima "catolica" a Capitalei Romaniei. Nici protestele, nici tortele aprinse de credinciosii romani sau numeroase reclamatii ale Arhidiocezei de Bucuresti nu au reusit sa blocheze proiectul unui imobil de 19 et
Inaltarea unei constructii desfigureaza inima "catolica" a Capitalei Romaniei. Nici protestele, nici tortele aprinse de credinciosii romani sau numeroase reclamatii ale Arhidiocezei de Bucuresti nu au reusit sa blocheze proiectul unui imobil de 19 etaje, la o aruncatura de bat de catedrala neogotica Sfantul Iosif, se spune intr-un articol privind situatia lacasului de cult, publicat de ziarul italian Corriere della Sera. Publicatia reia povestea ridicarii controversatului imobil de langa Catedrala, explicand ca, deja, zece etaje ale cladirii au fost inaltate. Mai mult, sustine ziarul, nu pare sa existe o cale de stopare a acestei absurde cladiri de ciment armat, sprijinita de municipalitate. "Iata insa ca acum, Suveranul Pontif in persoana iese la rampa pentru a sustine batalia dusa de Arhiepiscopul de Bucuresti. Benedict al XVI-lea, pus la curent cu ultimele evenimente pe aceasta tema de noul ambasador al Romaniei pe langa Sfantul Scaun, Marius Gabriel Lazurca, primit la Vatican, si-a exprimat ingrijorarea fata de ridicarea imobilului, scrie Corriere della Sera. "Afacerea Cathedral Plaza este un adevarat spin in coasta Bisericii catolice romane, care are motive intemeiate pentru a combate acest proiect", subliniaza autorul articolului, invocand argumentele de ordin estetic si pe cele de securitate. "Ridicarea unui zgarie-nori, la zece metri distanta, prin sapaturi profunde pentru construirea de garaje subterane, pune serios in pericol stabilitatea edificiului de cult", conchide ziarul italian. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.