Democratii cred ca vom putea atinge standardul de viata din UE in 2020.

Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a prezentat ieri in fata Colegiului Director strategia postaderare, elaborata de un colectiv pe care l-a condus si din care au mai facut parte Gheorghe Pogea si Ene Dinga. Documentul PD are potentialul de a deveni urmatorul program de guvernare a tarii, au sustinut liderii democrati.

Presedintele executiv al PD a subliniat ca obiectivul fundamental al strategiei este definirea mijloacelor prin care romanii pot ajunge la standardul de viata din UE, ceea ce s-ar putea intimpla, a sustinut el, in orizontul anului 2020. Astfel, tinta pedistilor coincide cu cea a PLD, partid cu care s-a si consultat de altfel in elaborarea strategiei.

Videanu a explicat etapele pe care propunerea adoptata de PD este gindita. Astfel, 2007-2008 ar fi perioada necesara continuarii programului actual de guvernare, 2009-2011 ar trebui sa duca la stoparea decalajelor dintre tara noastra si UE, iar 2011-2013 ar trebui sa fie anii atingerii convergentei economice cu vechile tari membre. In 2014, Romania ar trebui sa fie pregatita sa adopte moneda unica europeana, pentru a intra apoi intr-un al doilea stagiu.