Gestul fostului pesedist Ioan Talpes de a se prezenta la Parchet pentru a cere inceperea cercetarilor in cazul biletului trimis de premierul Tariceanu presedintelui Basescu, aminteste de o initiativa asemanatoare, avuta de un alt exponent al fostei p
Gestul fostului pesedist Ioan Talpes de a se prezenta la Parchet pentru a cere inceperea cercetarilor in cazul biletului trimis de premierul Tariceanu presedintelui Basescu, aminteste de o initiativa asemanatoare, avuta de un alt exponent al fostei puteri, Eugen Bejinariu. Pesedistul a fost cel care a initiat demersul pentru pedepsirea unui alt liberal, Teodor Atanasiu, pe atunci ministru al Apararii.
Talpes a declarat ca a venit sa depuna sesizarea la procurorul general al Romaniei intrucat este convins "ca este necesar sa se exprime cei abilitati". Potrivit lui Talpes, trebuie sa se stabileasca daca "s-a incalcat ceva" si daca este de competenta instantei. De asemenea, senatorul a declarat ca, in documentul depus la Parchetul instantei supreme, a cerut audierea lui Traian Basescu, a Elenei Udrea, a lui Ilie Botos si a Monicai Macovei. Totodata, el a sugerat ca Traian Basescu ar fi procedat corect in legatura cu biletul primit de la Tariceanu. "Va dati seama ce ar fi insemnat sa sesizeze atunci Basescu organele de cercetare penala? Eu cred ca si-a facut meseria si faptul ca nu a sesizat Parchetul a fost un avertisment pentru Tariceanu", a mai spus Talpes, citat de Mediafax. Ioan Talpes a precizat ca a facut sesizarea ca simplu cetatean si ca a cerut procurorului general al Romaniei sa se pronunte asupra acestui caz. El a spus ca s-a referit in sesizarea sa doar la biletul trimis lui Basescu de Tariceanu, pentru ca acesta a declansat criza politica de la momentul actual.
Precedentul Bejinariu, obiectiv Atanasiu
Bejinariu a fost cel care a initiat demersul pentru pedepsirea unui alt liberal, Teodor Atanasiu. La jumatatea anului trecut, Bejinariu a depus o plangere la Parchet, acuzandu-l pe ministrul Apararii de atunci de abuz in serviciu in chestiunea lobby-ului pe care serviciul secret al Armatei trebuia sa-l desfasoare pe langa parlamentari. Comisia speciala de la Cotroceni a analizat plangerile formulate de Bejinariu si Adriana Saftoiu, iar in baza raportului acesteia, Basescu l-a suspendat din functie pe ministru. Dupa 44 de zile de la suspendare, Atanasiu a demisionat, mentionand insa ca si-a probat nevinovatia. Numele "Eugen Bejinariu" a reaparut recent pe prima pagina cu prilejul dezvaluirilor legate de contractele de reprezentare incheiate de firma de avocatura a Elenei Udrea cu RAAPPS. Ar mai fi de amintit faptul ca asocierea Elena Udrea - RAAPPS s-a cimentat pe vremea in care Bejinariu era director al Regiei, iar pesedistul a motivat ca "specialistii" i-au recomandat cabinetul de avocatura al acesteia. Revenind la Talpes, este de mentionat momentul mai 2005, cand fostul sef al SIE - consilier prezidential in ultimul mandat al lui Ion Iliescu - a batut la poarta Cotrocenilor in vederea unei audiente la Basescu, potrivit surselor. (O.B.)
Democratii raman la ciolan
Democratii raman la guvernare. Dupa o sedinta de forma a Colegiului Director, care a durat cateva ore, liderii PD au hotarat ca nu merita sa renunte la toate beneficiile aduse de putere din cauza neintelegerilor cu Tariceanu. In acelasi timp, democratii s-au simtit datori sa le transmita liberalilor ca, desi raman in Alianta si la guvernare, rabdarea li se apropie de sfarsit.
ZIUA FOTO Decizia de ramanere la guvernare a fost luata de Colegiul Director al partidului cu doar cinci abtineri (secretarul executiv Elena Udrea, primarul sectorului 3 Liviu Negoita, viceprimarul Razvan Murgeanu, senatorul Marius Marinescu si Dumitru Moinescu- primarul orasului Medgidia). Ministrii democrati Vasile Blaga, Anca Boagiu, Sorin Frunzaverde, Sulfina Barbu, Gheorghe Barbu, Radu Berceanu si Mihail Hardau nu au participat de la vot, in ideea de a nu influenta decizia partidului, avand in vedere faptul ca au functii importante in stat. Potrivit unor surse din cadrul PD, intalnirea de ieri a Colegiului Director nu ar fi trebuit sa mai aiba loc, avand in vedere ca nimeni nu voia iesirea de la guvernare, insa democratii apucasera sa convoace acest for in plin scandal legat de biletel si nu au mai putut da inapoi.
Bodu in locul lui Bodu
Seful democratilor, Emil Boc, a argumentat decizia Colegiului Director de ieri, aratand ca nu s-au gasit motive temeinice privind iesirea de la guvernare. "De ce sa iesim de la guvernare? Pentru ca ministrii PD si-au facut datoria?", s-a intrebat Boc. Potrivit liderului PD, premierul este cel care a gresit in tot scandalul din ultima vreme si, ca atare, el este cel care trebuie sa-si asume responsabilitatea. In context, liderul PD a aratat ca democratii s-ar putea razgandi in privinta ramanerii la guvernare daca, de exemplu, PNL ar vota o motiune simpla impotriva ministrului Justitiei. "Urmatoarele zile vor fi decisive pentru PD si PNL din perspectiva respectarii protocolului si a angajamentelor pe care le avem", a avertizat, totusi, Emil Boc. Seful democratilor a explicat ca relatiile PD cu liberalii trebuie rediscutate "foarte serios". "Atacurile PNL la adresa noastra dureaza de mult timp. PD a tacut si a mers mai departe, rabdarea, insa, si a noastra se apropie de sfarsit. PD nu mai poate fi pacalit cu declaratii pacifiste ale colegilor, care a doua zi sa fie incalcate", a avertizat Boc. De altfel, potrivit unor surse din PD, democratii le-ar putea pregati o surpriza liberalilor, nominalizandu-l tot pe Sebastian Bodu pentru sefia ANAF, tocmai pentru a-l irita pe Tariceanu. (Carmen EPURAN, Valentina DELEANU)
Basescu nu mai face diferenta intre PNL si PD
Presedintele Traian Basescu se desparte printr-o declaratie publica de PD. Seful statului a tinut sa faca aseara, in cadrul unui emisiuni la TVR, o delimitare publica a sa fata de partidul care l-a consacrat. "Le cer si lor (n.r.-democratilor) si liberalilor sa nu ma amestece in partide. Sunt presedintele Romaniei, simpatizez PD, dar nu doresc sa fiu implicat. (...) Sa ma lase pe mine in pace ca oricum nu tac", a spus presedintele, adaugand ca nu a cerut PD iesirea de la guvernare, dar in acelasi timp, le si multumeste ca au facut gestul de a ramane in Executiv.
In context, Basescu a sustinut ca Romania n-ar fi traversat acum o criza politica daca fiecare dintre actorii politici si-ar fi respectat locul. "Eu pe acela de presedinte si nu confundat cu PD; PD de partid de guvernamant; PNL de partid de guveramant si la fel institutiile statului. Dar nu respectam acest lucru, ramanem in sistemul perpetuat de PSD, confundam partide cu Guvernul, decizia politica cu cea guvernamentala si asta ne intinde in confuzie", a explicat Basescu.
"Toti stim ca functioneaza telefoanele"
Referindu-se la scandalul creat de biletelul primit de la premierul Calin Popescu Tariceanu, presedintele a sustinut ca ar fi intentionat sa faca public documentul roz, daca nu i-ar fi luat-o Elena Udrea inainte. "In interventia din Parlament aveam intentia sa atentionez cu exemple ca n-am schimbat nimic fata de sistemul perpetuat al PSD. O faceam in Parlament", a spus Basescu. Revenind la biletel, Basescu a admis ca o parte din responsabilitatea legata de "scrisorica" ii revine, pentru ca "nu poti sa te deroghezi de responsabilitate cand lansezi un asemenea document privat". Pe tot parcursul interventiei sale, Basescu l-a atacat dur pe premierul Tariceanu, sugerand ca acesta incearca sa perpetueze sistemul pesedist. "Toti stim ca functioneaza telefoanele, dar in acest caz avem probe vizibile si decizia mea a fost ca trebuie facut public, nu doar pentru a ma proteja pe mine, ci pentru ca aveam o demonstratie a modului in care functioneaza relatiile intre institutiile statului", a adaugat Basescu, precizand ca el nu ar face niciodata gestul premierului de a interveni in favoarea unui prieten. "Toti avem prieteni. Si eu ma duceam la un anume restaurant, dar niciodata n-am pus mana pe telefon sa spun: Dati-mi un vin mai bun", a mai spus seful statului, facand aluzie la afinitatea sa pentru restaurantul Golden Blitz.
Avertizarea ministrilor
Referindu-se la acuzatiile conservatorilor privind o presupusa interventie a sa in favoarea companiei ALRO Slatina, Basescu a sustinut ca intentia sa a fost de a-i da un avertisment serios fostului ministru al Economiei Codrut Seres. "In luna septembrie m-am dus la o sedinta de Guvern si am atentionat ministrii Cabinetului sa fie atenti ce si cu cine vorbesc la telefon, pentru ca deja aveam semnale de la servicii cu privire la discutii care nu erau in regula", a explicat presedintele, precizand ca nu a fost un avertisment adresat doar lui Codrut Seres. "Le-am si spus: Sunt doua sute si ceva de mandate in Romania. Cum Dumnezeu vorbiti tocmai cu aceia care au mandate?", a povestit Basescu. (Carmen EPURAN)
"Nu dorim sa fim controlati" de investitori rusi
"Nu dorim sa fim controlati. In acest sens avem experienta din era sovietica. Nu avem nimic, insa nimic de obiectat impotriva unui parteneriat" cu Rusia, a declarat presedintele Traian Basescu intr-un interviu acordat publicatiei austriece Profil. Intrebat daca si-a exprimat ingrijorarea cu privire la faptul ca oamenii de afaceri rusi ar putea achizitiona actiuni OMV si ar putea, astfel, sa aiba un cuvant de spus in cazul Petrom, liderul de la Cotroceni a raspuns: "Eu am intrebat cui apartin cele 51 de procente ale actiunilor OMV care se pot tranzactiona pe piata libera. Ne aflam in discutii cu OMV pentru a ne asigura ca OMV-Petrom ramane parte integranta a strategiei energetice a Romaniei". Referitor la lustratie, "aceasta este posibila daca are loc la un an dupa revolutie", a apreciat Basescu, adaugand ca "au trecut deja 16 ani". "Multi angajati ai Securitatii sunt de mult in pensie. In actualul serviciu de informatii al Romaniei nu mai sunt activi, mai degraba sunt in economie sau in politica", a spus seful statului, fara a oferi alte detalii. (D.E.)
Reducerea serviciilor
Senatorul liberal Norica Nicolai sustine ca este posibil ca PNL sa ia in discutie o reducere a serviciilor de informatii. "SRI si SIE trebuie sa ramana, dar sa procedeze la o reforma a managementului in interior", afirma Nicolai, citata de Mediafax, adaugand ca SPP ar trebui preluat de Ministerul de Interne, iar statutul STS ar trebui "regandit". In plus, serviciul din cadrul Ministerului de Interne trebuie sa devina strict unul de protectie interna, iar fiecare directie trebuie sa dispuna de ofiteri specializati in informatii. In opinia senatorului PNL, activitatile pe care le desfasoara serviciile de informatii "nu trebuie sa intre in coliziune cu respectul fata de drepturile omului". (R.G.)
Strategii anti-premier
Mai multi democrati, in frunte cu Elena Udrea si Marius Marinescu, au incercat sa acrediteze, in sedinta Colegiului Director de ieri, ideea ca PD ar avea pargiile necesare pentru schimbarea premierului Tariceanu din functie. Potrivit unor surse din PD, teoria celor doi avea la baza un articol din protocolul Aliantei care stipuleaza ca in momentul in care cele doua partide componente au pareri ireconciliabil opuse in privinta premierului in functie, acesta poate fi schimbat si nominalizat un altul de catre partidul cu cel mai mare scor in sondaje. Pe de alta parte, aceleasi surse au precizat ca nimeni nu a indraznit sa-i ceara socoteala Elenei Udrea pentru faptul ca nu a consultat conducerea partidului inainte sa faca dezvaluirea cu biletelul. In schimb, ea s-a simtit datoare sa faca precizari, explicand ca, desi a vorbit fara girul partidului, lucrurile pot lua o turnura favorabila, dupa modelul scandalului in care a fost implicat fostul ministru al Apararii, Thedoror Atanasiu. Udrea a explicat ca, urmare a scandalului, a fost numit la Aparare democratul Sorin Frunzaverde, iar ministerul infloreste pe zi ce trece. (C.E.)
Suspendarea, in aer
PSD a constatat ca nu are sprijinul nici unui partid, nici macar al PNL, in actiunea care urmareste inlaturarea presedintelui Basescu
Lucian Curelariu - ZIUA FOTO Chiar daca ar putea strange semnaturile necesare demararii acestei actiuni, este greu de presupus ca PSD va aduna de la alte partide voturi, astfel incat demersul sa fie adoptat in Parlament. Pana in acest moment, PD si UDMR au spus clar ca nu vor sustine demersul PSD de suspendare a presedintelui. Liderul Uniunii, Marko Bela, a mentionat ieri, ca astfel de initiative ar duce la o instabilitate si mai mare, iar UDMR nu va sustine astfel de actiuni "de a tranti Guvernul, de a suspenda presedintele sau de a crea instabilitate". PRM a anuntat ca ar fi interesat, dar vrea garantii scrise in acest sens. Liberalii nu au dat un raspuns clar, Tariceanu sustinand ca nu va recomanda partidului o asemenea actiune, dar nici nu poate garanta pentru ceea ce va face Traian Basescu pana atunci. PC a anuntat ca "va analiza" demersul pesedistilor. Nici pesedistii nu mai sunt atat de siguri, mai ales ca acceptarea prin referendum a suspendarii este mai mult decat indoielnica.
PSD nu e pregatit sa guverneze
PSD a recunoscut, indirect, ca nu este pregatit de guvernare, sustinand ieri ca nu are nici o intentie de a reveni la putere prin intermediul suspendarii sau al unei motiuni de cenzura. "PSD nu intentioneaza ca prin demersurile facute sa revina la guvernare. PSD exclude orice interpretare legata de faptul ca demersurile PSD in legatura cu suspendarea presedintelui Traian Basescu sau cu introducerea unor motiuni simple sau de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu ar avea vreo legatura sau ar fi fundamentate pe un interes meschin, ridicol in aceasta perioada", a spus purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu. El a precizat ca pesedistii nu vor sprijini nici un fel de formula a unui guvern de uniune nationala.
Referendumul, o piedica
"Suspendarea sefului statului in Parlament nu este o problema, insa finalitatea referendumului ramane de vazut", a recunoscut presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Cu toate acestea, Diaconescu a incercat sa arate ca PSD isi continua demersul de suspendare a presedintelui. El a anuntat ca astazi se va finaliza procesul de strangere de semnaturi din partea parlamentarilor PSD. "Pana la sfarsitul saptamanii speram sa se finalizeze si procesul de consultare a celorlalte partide politice in legatura cu punctul de vedere oficial, direct, in ceea ce priveste demersurile PSD", a spus Diaconescu. Pesedistii au dat inapoi si in ceea ce priveste sesizarea DNA si a Parchetului general in cazul presedintelui si al premierului. Daca initial Mircea Geoana a spus ca, daca Parchetul si DNA nu se vor autosesiza, social-democratii vor sesiza organele de ancheta pentru a declansa "neintarziat" cercetari penale, ieri Diaconescu a spus ca "este totusi prematur" ca partidul sa actioneze. (Roxana ANDRONIC)
Motivele demisiei lui Stroe
Ministrul delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, liberalul Radu Stroe, si-a depus demisia din aceasta functie, ieri dimineata, la Cabinetul premierului Tariceanu. Oficial, el si-a motivat gestul prin faptul ca, la Congresul PNL, nu a primit votul politic pentru ocuparea unui post de vicepresedinte.
"Este firesc sa ma retrag din functia guvernamentala daca nu am primit acest vot. Este un gest care nu pare, poate, firesc, dar e momentul sa inceapa si la noi un astfel de comportament", a spus Stroe. In spatele usilor inchise ale Biroului Politic Central al PNL, premierul Tariceanu le-a explicat ieri liberalilor ca Stroe este nemultumit de faptul ca nu detine nici o functie pe linie de partid. Sursele ne-au precizat ca Radu Stroe dorea sa ii fie acordata functia de secretar general al PNL, in detrimentul lui Decebal Traian Remes. Aceleasi surse ne-au declarat ca, in schimbul pozitiei ocupate de Remes, senatorul Stroe a promis ca va reveni asupra demisiei. Tot ieri insa, premierul Tariceanu a refuzat doleanta lui Stroe, promitand totodata ca-i va oferi o functie pe linie de partid. De altfel, potrivit surselor, Tariceanu i-a imputat recent lui Stroe si faptul ca a intervenit pe langa Elena Udrea pentru a face "pace" cu presedintele Traian Basescu. Pentru ocuparea functiei vacante in urma demisiei lui Stroe, sunt vehiculate patru nume: Norica Nicolai, Victor Paul Dobre, Ludovic Orban si Decebal Traian Remes. Ungerea lui Dobre la secretariatul general al Guvernului este preferata de majoritatea liderilor PNL, insa Tariceanu este de parere ca, prin numirea acestuia, i s-ar aduce o ofensa lui Radu Stroe. Aceasta in conditiile in care senatorul a pierdut cursa pentru ocuparea functiei de vicepresedinte al partidului in favoarea lui Dobre. (Razvan GHEORGHE)
Autostrada "Golden Blitz" la control
Autoritatea de Control a Guvernului a inceput, ieri, o actiune de verificare privind procedura de derulare a licitatiei pentru executarea lucrarilor la tronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiesti castigata de firmele Euroconstruct, Spedition UMB, PA&CO International si Comaxa.
"Exista suspiciuni cu privire la faptul ca modificarea conditiilor de participare la licitatie sunt in afara prevederilor Ordonantei 60/2001 privind achizitiile publice", a declarat pentru Mediafax ministrul delegat pentru Control, Cristian David. Actiunea de control se deruleaza la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Saptamana trecuta, presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu s-au acuzat reciproc de favorizarea unor "oligarhii" cu interese economice. Tariceanu s-a referit la repararea unor tronsoane ale autostrazii Bucuresti-Pitesti, lucrari incredintate "firmei care detine restaurantul Golden Blitz". Tariceanu a amintit ca, urmare a unor sugestii ale presedintelui Basescu, pentru a favoriza contructorii romani, s-a modificat caietul de sarcini la reparatia autostrazii Bucuresti-Pitesti, iar castigatoare a fost "firma cu restaurantul (Golden Blitz - n.r.)". In replica, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declara saptamana trecuta ca premierul a facut afirmatii eronate. In ceea ce priveste modificarea conditiilor cuprinse in caietului de sarcini Berceanu a aratat ca au fost relaxate conditiile de participare pentru a putea permite accesul cat mai larg al firmelor romanesti. Oamenii de afaceri Dorin Cocos, Dan Besciu, Costel Casuneanu si Dorinel Umbrarescu, patronii firmelor care au castigat licitatia, au respins si ei acuzatiile sefului Executivului, aratand ca au obtinut legal contractele, in urma unor licitatii. (C.C.S.)
PNL mimeaza pacea
Liberalii lui Tariceanu au incercat ieri sa ingroape securea razboiului, renuntand la atacurile catre PD si le-au cerut democratilor lui Boc sa se "responsabilizeze", sa sustina Guvernul si sa participe pe liste comune la europarlamentare.
"PNL judeca situatia creata si atitudinea sa politica prin prisma responsabilitatii pe care o are fata de actul de guvernare. Impotriva acestui Guvern nu exista nici o dovada clara de coruptie, lucru dovedit de rapoartele internationale", a declarat vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian. El le-a solicitat democratilor o candidatura comuna cu PNL pentru Parlamentul European. "Avem datoria sa depasim, impreuna cu aliatii nostri, aceste probleme. Asteptam din partea PD responsabilitate si solidaritate. Este necesar un comportament politic corect: mandat de guvernare pana in 2008 si candidatura pe liste comune pentru Parlamentul European", a completat Vosganian. Surse liberale ne-au precizat insa ca liderii PNL pregatesc participarea la europarlamentare pe cont propiu, neavand nici cel mai mic semn de bunavointa din partea democratilor pentru o candidatura comuna. In ceea ce-l priveste pe presedintele Traian Basescu, vicepresedintele PNL a sustinut ca acesta este "obligat" sa fie mediator intre fortele politice si sa fie "echidistant" fata de toate partidele. Pe de alta parte, liberalul a anuntat ca BPC al PNL l-a reconfirmat pe Bogdan Olteanu in functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Desi oficial liberalii ingroapa securea razboiului, premierul Tariceanu a pledat in sedinta de BPC in favoarea unei reforme rapide a serviciilor de informatii prin reducerea la minim a acestor parghii informationale. (R.G.)
PD doreste revizuirea Legii fundamentale
Democratii au aratat ieri ca este necesara revizuirea Constitutiei, in care sa fie precizat statutul juridic al regiunilor in Romania si sa se reformeze institutional relatiile dintre Executiv si Legislativ. Boc a spus ca dezvoltarea regionala va fi cheia atragerii de fonduri comunitare si, ca atare, organizarea regiunilor trebuie reglementata. "Avem un conflict institutional generat de Constitutie, care s-a vazut chiar de la elaborarea ei. Pe de-o parte, exista presedintele Romanei, care este investit in functie prin legitimitatea data de votul majoritatii romanilor si care nu are prerogativele necesare pentru a-si duce la indeplinire mandatul pentru care a fost votat, si un premier, care este produsul unei negocieri politice, nu este legitimat de corpul electoral prin vot direct, dar care are prerogativele actului de guvernare", a precizat Emil Boc. (C.E.)
Elena Udrea la penal
Fostul ministru delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Radu Stroe, a anuntat, ieri, depunerea la Parchetul instantei supreme o sesizare penala pentru afirmatiile fostului consilier prezidential Elena Udrea. Udrea a afirmat ca, in perioada in care lucra la Cotroceni, Radu Stroe i-ar fi cerut sprijinul pentru a obtine postul de ministru al Apararii sau de sef al SRI. "Am apreciat, ca cetatean si ca om politic, ca afirmatiile sunt foarte grave si sunt grave nu numai in ceea ce priveste persoana mea. Numai simplul enunt al unor asemenea aberatii poate aduce atingere chiar si presedintelui Traian Basescu, lasandu-se impresia ca ar fi posibil, in tara noastra, chiar si numai teoretic, asemenea modalitati de rezolvarea a unor probleme care tin, dupa parerea mea, de securitatea nationala", a afirmat secretarul general al Guvernului. El a precizat totodata ca si-ar dori ca Elena Udrea sa isi prezinte scuze public pentru aceste declaratii. (Corina SCARLAT)
Marko vrea sa umble la Constitutie
UDMR propune modificarea Constitutiei si stabilirea clara a relatiilor dintre institutiile statului si atributiile acestora, ca solutie pentru evitarea crizelor politice. Liderul Uniunii, Marko Bela, a declarat, ieri la Cluj, citat de Mediafax, ca Romania se indreapta spre o "criza" si a subliniat ca functionarea institutiilor nu trebuie sa depinda de temperamentul presedintelui sau al premierului. Marko a apreciat ca este necesara modificarea Constitutiei, pentru ca anumite conflicte intre Presedintie, Guvern si Parlament nu vor putea fi rezolvate altfel. Potrivit lui Marko, UDMR propune eliminarea posibilitatii de legiferare a Guvernului, clarificarea incompatibilitatilor, a relatiilor Guvernului, Presedintiei sau Parlamentului cu Justitia, si a subordonarii unei anumite parti din Justitie si Parchet. (R.I.P)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.