"Am fost interesata sa facem un repertoriu mai variat, cu mai multe feluri de dans. M-au interesat si legatura de nationalitate, si amestecul de teatru, balet si drama din <<Lectia>>", a declarat, ieri intr-o conferinta de presa Alina Coj
"Am fost interesata sa facem un repertoriu mai variat, cu mai multe feluri de dans. M-au interesat si legatura de nationalitate, si amestecul de teatru, balet si drama din <<Lectia>>", a declarat, ieri intr-o conferinta de presa Alina Cojocaru "In afara de aceasta va fi o combinatie de balet clasic si cateva numere de balet contemporan". Ideea Galei, menite sa popularizeze arta dansului, s-a nascut in urma cu un an. Pepino Popescu, cel care a organizat spectacolul "Don Quijote" de la Sala Palatului, din decembrie 2005, a invitat-o pe Alina Cojocaru sa danseze din nou in Romania. Initial, Gala de acum ar fi trebuit sa aiba loc tot la Sala Palatului, dar decorul baletului "Lectia" a necesitat un spatiu mai adanc. Schimbarea locului de desfasurare i-a obligat pe organizatori sa gaseasca sponsori. "Daca era sala mai mare, n-am fi avut nevoie de vreun ajutor", a spus Popescu. Alina Cojocaru insasi s-a implicat foarte serios in strangerea fondurilor, luand legatura cu persoane care sustin Teatrul Regal din Londra si care au ajutat-o in acest demers.
"Gala se face in primul rand cu ajutorul Alinei Cojocaru", adeclarat Ionut Pavel, PR al evenimentului din partea organizatorului VreauBilet.ro. "Ea si-a dorit ca aceasta gala sa se faca, ea si-a facut timp, a scos bani din buzunar si si-a implicat prietenii pentru a ne ajuta".
Alina Cojocaru a aparut pentru prima data pe o scena romaneasca in 2002, interpretand rolul titular din "Giselle", despre care spune ca-i este cel mai aproape de suflet. "Desi dansez fiecare rol cu aceeasi placere, Giselle e cel pe care-l iubesc cel mai mult. Cand nu-l dansez o lunga perioada ii simt lipsa". A revenit in anul urmator pentru a dansa, alaturi de Johan Kobborg, la Gala de balet a Festivalului International "George Enescu", iar in 2005 a dansat la Sala Palatului in "Don Quijote".
Tot cu Johan Kobborg a venit si acum la Bucuresti pentru a prezenta un balet care pare sa sintetizeze background-ul cultural al amandurora: "Lectia" este creatia unui coregraf danez, inspirata de textul unui dramaturg de origine romana. Interpretata in premiera la Covent Garden in 2005, "Lectia" a fost pentru prima data prezentata de coregraful danez Flemming Flindt la televiziune, in 1963.
Gala Alina Cojocaru de la Teatrul National va fi deschisa de elevi ai Liceului de Coregrafie "Floria Capsali".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.