PD s-a resemnat cu privire la destituirea lui Bodu. Se contesta doar modul in care acesta a fost dat afara si se cauta deja un inlocuitor.

Dupa sedinta Colegiului Director al PD, secretarul general Vasile Blaga a dat de pamint nu cu liberalii, asa cum se astepta toata lumea, ci cu colegul sau Sebastian Bodu.

„Punctual, daca mie imi facea aceste reprosuri Bodu, intii il bateam si dup-aia il dadeam afara. Dar asta este altceva. Asupra procedurii ca atare discutam", a argumentat peiorativ Blaga.

Acesta a explicat ca nu are nimic impotriva deciziei de demitere, ci contesta doar modul in care aceasta a fost pusa in aplicare.

Singurul care i-a luat apararea public lui Sebastian Bodu (foto) a fost presedintele executiv Adriean Videanu. „Trebuie sa-i dam Cezarului ce este al Cezarului. Structura pe care a condus-o in 2006 a avut cea mai buna performanta pe care a avut-o Romania in ceea ce priveste colectarea veniturilor la bugetul general consolidat, 32,7% in 2006. Romania nu a sarit niciodata de 29,2%", a aratat Videanu.

Corin Lunganu, favorit

Oficial, democratii sustin ca nu au inca un inlocuitor pentru Bodu la sefia ANAF si ca vor lua o decizie in acest sens dupa ce se vor consulta cu liberalii. „Acest post este al PD si acest lucru nu se discuta, iar asupra persoanei vom discuta in Alianta", sustine liderul PD, Emil Boc. Surse din conducerea PD spun insa ca la intilnirea cu liberalii vor incerca sa aduca argumente in favoarea reinstalarii lui Sebastian Bodu. Daca insa vor fi refuzati, favoritul pentru aceasta functie este secretarul executiv al PD Corin Lunganu, actual vicepresedinte al AVAS pe probleme postprivatizare. Potrivit surselor, Lunganu nu ar fi prea incintat sa preia postul detinut pina acum de Bodu.

In cealalta tabara, in Biroul Politic Central al PNL nu s-a discutat nimic ieri despre ipoteza unei solicitari a PD de reinstalare a lui Bodu. „Nu sint de acord cu asa ceva"; „Sint impotriva acestei solutii"; „Eu sint impotriva si cred ca toata lumea va respinge reincadrarea", ne-au declarat in nume personal liberalii Puiu Hasotti, Bogdan Olteanu si Norica Nicolai.