Atleta a incurcat frina cu acceleratia, fiind lovita fatal de calculatorul aflat pe bancheta din spate.

Lipsa de experienta la volan a fost principala cauza care a dus la decesul atletei Maria Cioncan (foto), politistii bulgari afirmind ca atleta ar fi incurcat pedala de frina cu cea de acceleratie. „Nu au existat urme de frinare, ba, mai mult, se pare ca sportiva ar fi accelerat in loc sa incerce sa opreasca masina. Sint posibile doua ipoteze: prima ar fi aceea ca masina ar fi avut o defectiune tehnica, iar cea de a doua ca sportivei i-ar fi cazut ceva la picioare si ar fi incercat sa ia acel obiect, acest moment distragindu-i atentia", a declarat responsabilul politiei bulgare care ancheteaza accidentul, Ivailo Dicof.

Masorul Bogdan Lungu, aflat in masina, nu i-a putut ajuta pe politisti, el spunind ca nu isi aminteste nimic. In plus, conform autopsiei, moartea sportivei a survenit ca urmare a unui traumatism cranio-cerebral sever, cauzat, dupa toate probabilitatile, de laptopul aflat pe bancheta din spate.

Corpul neinsufletit al atletei urma sa fie depus, aseara, la sediul FR de Atletism, inmormintarea avind loc, la cererea familiei, in curtea bisericii din localitatea natala, Maieru.