Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap organizeaza, astazi, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Seminarul privind participarea pe piata muncii a persoanelor cu handicap, eveniment desfasurat in cadrul proiectului "Campanie de in
Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap organizeaza, astazi, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Seminarul privind participarea pe piata muncii a persoanelor cu handicap, eveniment desfasurat in cadrul proiectului "Campanie de informare si constientizare a opiniei publice cu privire la persoanele cu handicap". Campania isi propune sa sprijine dialogul dintre angajatori si persoanele cu handicap si sa identifice metode de stimulare a angajatorilor in vederea angajarii persoanelor cu handicap. Pentru prima data, prin Legea 448/2006, persoanele cu handicap pot cumula indemnizatia cu veniturile salariale. De asemenea, agentii economici si institutiile de stat care au peste 50 de angajati au obligatia ca minimum 4% din numarul salariatilor sa fie persoane cu handicap. In caz contrar, agentii economici vor trebui sa plateasca statului 50% din salariul minim pe economie pentru fiecare persoana cu handicap pe care ar fi trebuit s-o angajeze. O alta posibilitate, pentru a se achita de obligatia de a angaja persoane cu handicap ar fi ca firmele sa cumpere servicii sau produse de la o unitate protejata. Unitatile protejate sunt unitati economice unde lucreaza peste 50% persoane cu handicap. (Corina SCARLAT)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.