Vicepresedintele PSD Ion Stan (foto) solicita infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta in legatura cu demnitarii numiti in comisiile de privatizare, informeaza Mediafax. "Participarea in comisiile de privatizare, ca si angajarea consultantelo
Vicepresedintele PSD Ion Stan (foto) solicita infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta in legatura cu demnitarii numiti in comisiile de privatizare, informeaza Mediafax. "Participarea in comisiile de privatizare, ca si angajarea consultantelor in acest scop, au devenit mult prea dubioase pentru a nu pune problema oportunitatii si corectitudinii reglementarilor existente in materie", se arata intr-o declaratie politica semnata de presedintele PSD Dambovita, deputatul Ion Stan. El a criticat numarul mare de derogari si exceptii pe care primul ministru le-a aprobat pentru demnitarii care, prin prezenta lor in comisii, se pun in "situatii de incompatibilitate legalizate". Stan sustine ca sunt peste 100 de astfel de derogari, in timp, ce, in legislatura anterioara, au fost doar doua. "Recentele scandaluri de spionaj si tradare (...), care arunca anatema suspiciunilor asupra unor membri ai Guvernului si a altor inalti functionari publici, au ca geneza tocmai modul in care comisiile de privatizare isi fac datoria. Nu putem fi de acord cu coruptia mascata si cu jaful banului public practicate in spatele unor comisii de privatizare", a mai spus Ion Stan. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.