"Nu exista nici fundament si nici perspective pentru astfel de initiative", a spus el aratand insa ca aceasta nu inseamna ca nu exista sanse de succes. "Nu sunt motive, ci sunt pretexte. Si fac parte din categoria celor inventate de seful statului. T
"Nu exista nici fundament si nici perspective pentru astfel de initiative", a spus el aratand insa ca aceasta nu inseamna ca nu exista sanse de succes. "Nu sunt motive, ci sunt pretexte. Si fac parte din categoria celor inventate de seful statului. Traian Basescu nu face decat sa culeaga ceea ce a semanat! Iata ca avem acum o scena politica croita dupa chipul si asemanarea lui, care impinge Romania in pragul unei isterii colective (...) Acum nu-i ramane decat sa se descurce", a sustinut primul-ministru. Premierul a evitat sa spuna transant daca PNL va vota pentru sau impotriva suspendarii sefului statului, precizand ca nu va recomanda partidului o asemenea actiune, dar nici nu poate garanta pentru ceea ce va face Traian Basescu pana atunci. El a mai spus ca "nu doresc cu orice pret un conflict cu Traian Basescu", dar a sustinut ca a asistat in ultimii doi ani "la prea multe lovituri menite sa afecteze credibilitatea Guvernului si sa trimita in derizoriu munca unei intregi echipe". "Tot ceea ce vreau este ca granita constitutionala dintre seful statului si partidele politice pe de-o parte si dintre Presedintie si Guvern pe de alta parte sa fie respectata. Romania nu trebuie sa devina o masina fara sofer, doar pentru ca unul din pasageri vrea cu orice pret sa o conduca, desi sta pe locul din dreapta si are centura pusa", a apreciat Tariceanu. In ceea ce priveste demiterea lui Sebastian Bodu, Tariceanu a sustinut ca se astepta ca liderii PD sa fie primii deranjati de remarcile sefului ANAF si "nu sa-l compatimeasca". "Sincer sa fiu, am fost surprins de reactia excesiv emotionala a unora dintre reprezentantii democrati. Dar sa nu uitam totusi ca Alianta se bazeaza pe un Protocol. Si sa nu uitam, de asemenea, ca fiecare liberal si fiecare democrat ar trebui sa se preocupe mai mult de lucruri care unesc cele doua partide, decat de lucruri care dezbina", a continuat primul-ministru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.