"NATO isi propune sa intervina pe tot mapamondul, iar inzestrarea corespunzatoare va permite atingerea acestui obiectiv", a precizat Frunzaverde intr-un interviu acordat Mediafax. Potrivit ministrului, transformarea unei armate este un proces continu
"NATO isi propune sa intervina pe tot mapamondul, iar inzestrarea corespunzatoare va permite atingerea acestui obiectiv", a precizat Frunzaverde intr-un interviu acordat Mediafax. Potrivit ministrului, transformarea unei armate este un proces continuu si trebuie sa tina seama de evolutiile politico-militare si de dezvoltarea tehnologiei militare. Frunzaverde a precizat ca dupa aderarea la NATO si la UE, Armata romana are si o functie de reprezentare, o dimensiune diplomatica.
Ministrul a enumerat si cele patru prioritati ale apararii: inzestrare, logistica, valorificarea materialelor si echipamentelor existente pe stoc, managemenetul resurselor umane. Totodata, acesta a mai mentionat ca specificatiile tehnice pentru programele de dotare pe care le-a anuntat deja urmeaza sa apara incepand cu saptamanile viitoare si a apreciat ca unele decizii de acest gen, de exemplu in ceea ce priveste avionul multirol, au fost intarziate nepermis de mult.
Pe de alta parte, referindu-se la avertismentul presedintelui Traian Basescu privind "o alarma generala" in cursul anului 2007, ministrul Apararii a precizat ca in structurile militare au loc deseori alarme, chiar in ultimele saptamani fiind cateva structuri alarmate. In final, Sorin Frunzaverde a adaugat ca, desi situatia din Irak este "complicata la nivel international", Romania intentioneaza sa isi respecte in continuare angajamentele asumate fata de parteneri, pentru ca "este vorba despre politica de stat a Romaniei, care trebuie sa fie predictibila". (Oana ROTARU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.