Ca urmare a votului dat ieri, deputatul Aurelian Pavelescu a devenit prim-vicepresedinte al PNTCD, iar Gheorghe Ciuhandu, presedinte al Consiliului National de Coordonare. Motiunea clujeanului Serban Radulescu a primit 124 de voturi, iar cea a fostul
Ca urmare a votului dat ieri, deputatul Aurelian Pavelescu a devenit prim-vicepresedinte al PNTCD, iar Gheorghe Ciuhandu, presedinte al Consiliului National de Coordonare. Motiunea clujeanului Serban Radulescu a primit 124 de voturi, iar cea a fostului ministru taranist Ioan Avram Muresan a fost votata de 110 delegati la Congresul PNTCD.
Cei trei candidati la presedintia PNTCD, Marian Milut, Serban Radulescu si Ioan Avram Muresan, au avut metode diferite de cucerire a electoralului taranist. In vreme ce Marian Petre Milut a promis ca nu va face aliante cu PNG si ca va obtine 10% la alegerile pentru Parlamentul European, clujeanul Serban Radulescu a militat in bloc pentru continuarea dialogului cu PD si mentinerea portilor deschise pentru PNL. Ultimul candidat care si-a prezentat motiunea, fostul ministru taranist, Ioan Muresan, i-a amuzat pe delegatii la Congresul partidului cu aluzii la nou-venitii in PNTCD, care vor sa preia conducerea formatiunii.
Milut nu vrea cu PD
Marian Petre Milut si-a prezentat motiunea de candidat la sefia PNTCD, alaturi de principalii sai sustinatori: fostul sef al partidului Gheorghe Ciuhandu si deputatul Aurelian Pavelescu. Milut a anuntat ca, in calitate de sef al partidului, va fi dispus la colaborare cu Alianta Populara a lui Emil Constantinescu si la o colaborare cu liberalii, dar nu si cu democratii. "Privesc la PD, care a intrat in aceeasi familie europeana cu noi, dar nu vad prieteni. Nu vom face alianta cu un produs al FSN imbracat in haine europene", a explicat Milut. Pe de alta parte, motiunea clujeanului Serban Radulescu, sprijinit de Remus Opris( candidat la functia de prim-vicepresedinte si Serban Bubenek ( candidat la functia de presedinte al CNC) a lasat loc de discutii cu PD, pornind de la premisa ca cele doua partide fac parte din aceeasi familie europeana. Platforma Radulescu a admis totodata ca fuziunea Actiunii populare cu PNTCD este necesara, pentru ca ar reprezenta "revenirea acasa a fostilor colegi". Ultima motiune prezentata, cea a lui Ioan Avram Muresan, nu s-a referit la eventualele politici de aliante ale PNTCD, ci a incercat sa cucereasca audienta cu referiri la valorile si idealurile traditionale ale taranistilor. Mai mult, Muresan i-a atacat direct pe contracandidatii sai proaspat veniti in partid si care aspira deja la sefia PNTCD. "In spatele citatelor scoase din cartile de istorie se poate ascunde o impostura. Mi-e greu sa cred ca, dupa 16 ani, noii nostri colegi au descoperit acest partid", a spus Muresan.
Huiduieli si fluieraturi taraniste
Cateva sute de delegati la Congresul Extraordinar al PNTCD au huiduit si au fluierat intens un coleg de partid care incerca sa vorbeasca de la tribuna. Delegatul ar fi dorit sa vorbeasca salii dupa ce Congresul respinsese la vot propunerea lui Victor Ciorbea de a se vota uninominal conducerea partidului, si nu pe baza motiuni propuse de candidati. Insistenta delegatului de a vorbi de la tribuna a iritat sala care a inceput sa-l fluiere si sa-l aplaude ironic. Cum vacarmul parea ca nu se termina, "intrusul" si-a abandonat intentia si a plecat de la tribuna. Sala parea a se fi linistit, cand, in locul celui care doar ce parasise microfonul a venit un altul. "La fel ati bagat pumnul in gura si la Congresul din 2005 celor care au fost impotriva schimbarii numelui partidului. Nu ati mai adus gealatii acum", a racnit nervos cel de-al doilea delegat. Fluieraturile si huiduielile au reinceput, asa ca si cel de-al doilea vorbitor neinvitat a parasit tribuna, iar lucrarile Congresului si-au reluat cursul normal.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.