Continental Hotels intentioneaza sa extinda reteaua de hoteluri, inclusiv a celor sub brandul Ibis, in urma unor investitii de 126 milioane de euro, precum si pentru modernizarea unitatilor existente si crearea unui lant de hoteluri de doua stele, su

Continental Hotels intentioneaza sa extinda reteaua de hoteluri, inclusiv a celor sub brandul Ibis, in urma unor investitii de 126 milioane de euro, precum si pentru modernizarea unitatilor existente si crearea unui lant de hoteluri de doua stele, sub brandul Continental Express.
Planul de afaceri al companiei prevede deschiderea, in intervalul martie 2008 - noiembrie 2009, a cinci hoteluri Ibis, la Timisoara, Sibiu, Targu Mures, Cluj-Napoca si Brasov, investitiile necesare ridicandu-se la aproape 40 de milioane de euro.
Compania estimeaza pentru acest an venituri de 26,3 milioane euro si un profit net de 765.000 euro, urmand sa ajunga, pana in 2011, la venituri totale de circa 56 milioane de euro.

In 2006, incasarile au crescut cu 30%

Hotelurile Ibis din Romania au avut, in 2006, incasari de 13,35 milioane euro, mai mult cu 30% decat in 2005, in conditiile in care gradul mediu de ocupare al unitatilor s-a situat la aproximativ 72%.
"Estimam ca in 2007 veniturile se vor mentine la un nivel asemanator celui de anul trecut, undeva la 13 milioane de euro.
In acest an nu este prevazuta nicio deschidere a unui alt hotel marca Ibis in Romania", a declarat directorul de vanzari si marketing al Ibis Romania, Raluca Mihaescu, citat de Mediafax.
Cele trei hoteluri, doua in Bucuresti si unul la Constanta, se afla in proprietatea companiei Continental Hotels, fiind operate sub brandul Ibis in baza unui contract de management incheiat cu grupul francez Accor.
Pentru deschiderea acestor unitati Continental a alocat 33 milioane euro, aproape jumatate din suma fiind utilizata pentru primul hotel Ibis, deschis in 2001, in apropierea Garii de Nord. Urmatoarele doua hoteluri au fost inaugurate in 2005, la Constanta si Bucuresti.
Continental Hotels este controlata de Radu Enache si membri ai familiei sale, prin firma RED Group, care detine 70,8% din actiuni.
Ceilalti actionari ai companiei sunt SIF Transilvania, cu 8,7%, Academia Romana-Fundatia Familiei Menachem H. Elias, cu 7,5%, Andrei Pop, cu un pachet de 1,9% , SIF Banat-Crisana, care controleaza 1,2% din actiuni, precum si alti actionari, cu participatii de sub 1%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.