Incidentul s-a produs sambata dimineata, in jurul orei 6.30, la o sectie de prelucrare a palului presat, folosit pentru producerea mobilierului, din cadrul combinatului Cildro. In urma exploziei, Simona Cazacu, in varsta de 28 de ani, a murit pe loc,
Incidentul s-a produs sambata dimineata, in jurul orei 6.30, la o sectie de prelucrare a palului presat, folosit pentru producerea mobilierului, din cadrul combinatului Cildro. In urma exploziei, Simona Cazacu, in varsta de 28 de ani, a murit pe loc, iar alte doua colege ale acesteia au fost transportate la Spitalul Judetean din localitate, cu arsuri grave pe o mare suprafata a corpului. Potrivit Mediafax, cel mai grav ranita a fost Gheorghita Craciunel, de 35 de ani, aceasta suferind arsuri de gradele II si III pe trei sferturi din suprafata corpului. Conform medicilor, ea a fost internata la sectia urgente a unitatii medicale, specialistii de la sectia de arsi a spitalului luand in calcul si transportarea pacientei la un alt spital de specialitate din tara.
De asemenea, cea de-a doua muncitoare ranita, Rodica Petcu, de 45 de ani, are arsuri de gradul III si IV pe 25 la suta din suprafata corpului. Potrivit primelor indicii, explozia conductei, cu un diamentru de 45 de centimetri, s-a produs din cauza presiunii aburului care pune in miscare utilajele de presare a lemnului. O echipa a Inspectoratului Teritorial de Munca Mehedinti, a pornit o ancheta pentru a descoperi cauzele care au dus la producerea accidentului. Pana la finalizarea cercetarilor, procurorii au decis ca sectia de prelucrare a palului sa fie inchisa. (A. GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.