Servicii secrete americane au dezvaluit ca la 11 ianuarie 2006, China a reusit sa distruga cu o racheta balistica "pamant-aer" un satelit metereologic care se invartea, din anul 1999, in jurul planetei, pe o traiectorie la inaltimea de 865 km deasupr
Servicii secrete americane au dezvaluit ca la 11 ianuarie 2006, China a reusit sa distruga cu o racheta balistica "pamant-aer" un satelit metereologic care se invartea, din anul 1999, in jurul planetei, pe o traiectorie la inaltimea de 865 km deasupra Pamantului. Performanta stiintei si industriei militare chineze a surprins si ingrijorat Occidentul.
Ulterior, servicii speciale ale Statelor Unite, Australia, Japonia si Israel au stabilit ca e vorba de un experiment militar chinez care se inscrie in aria "Razboiului stelelor". Practic, militarii chinezi au realizat cu succes o experienta de lansare a unei rachete impotriva unui satelit, alaturandu-se astfel Clubului restrans de tari care poseda arme de distrugere a satelitilor din cosmos. Specialistii occidentali sustin ca acum China poate lovi si distruge sateliti militari si civili care inconjoara pamantul pe traiectorii aflate la inaltimi sub plafonul de pana la 800 de km. Asemenea sateliti au lansat in jurul Pamantului nu numai Statele Unite, ci si alte tari, intre care si Israel. Pana la distrugerea satelitului metereologic cu o racheta chineza, se stia ca doar Statele Unite si China poseda asemenea rachete distrugatoare de sateliti. Pentagonul si responsabili politici americani se tem ca experimentul chinez reprezinta semnalul declansarii unei noi curse de inarmari si aduce din nou la ordinea zilei programul cunoscut sub numele de "Razboiul stelelor". Purtatorul de cuvant al Consiliului american de Securitate a declarat ca "proiectarea si fabricarea de catre chinezi a unei asemenea rachete este contrarie politicii de colaborare intre Statele Unite si China in domeniul spatial". BBC a facut cunoscut ca Marea Britanie, Japonia si Coreea de Sud pregatesc motiuni de condamnare a experientei militare chineze.
Arma-laser va inlocui rachetele balistice?
Ultima experienta militara americana de distrugere cu o racheta a unui satelit a avut loc la 13 septembrie 1985. 40.000 de bucati de metal, cu dimensiuni intre 1 si 10 centimetri, s-au raspandit in cosmos dupa ce satelitul a fost lovit de racheta americana. De atunci, americanii au renuntat sa mai experimenteze arma de distrugere a satelitilor de teama ca bucatile de metal ar putea lovi si avaria unul din sutele de sateliti militari si civili lansati in cosmos. Specialistii apreciaza ca si satelitul meteorologic distrus de racheta balistica chineza s-a dezintegrat in circa 40.000 de bucatele de metal foarte periculoase. Investigatorii mass-media internationala dezvaluie ca in laboratoarele secrete ale Pentagonului se fac cercetari pentru realizarea unei super-arme de distrugere a satelitilor, bazata pe raze-laser cu o putere de penetratie apocaliptica. Despre aceasta arma s-a aflat din intamplare, cu prilejul discutiilor din Congresul american privind bugetul de securitate. Cutia Pandorei apocaliptice a fost deschisa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.