Orice tentativa de a-l scoate pe vreunul basma curata si a-l ingropa pe celalalt e o manipulare ordinara. Politicienii, in majoritatea lor zdrobitore, si presa arondata, s-au dat peste cap, au recurs la sofisme inimaginabile, au smotocit logica pana
Orice tentativa de a-l scoate pe vreunul basma curata si a-l ingropa pe celalalt e o manipulare ordinara. Politicienii, in majoritatea lor zdrobitore, si presa arondata, s-au dat peste cap, au recurs la sofisme inimaginabile, au smotocit logica pana i-au facut carlionti, pentru ca Tariceanu sa iasa cat mai curat din haznaua in care singur s-a bagat. Un om muncitor, care are o treaba ce trebuie dusa pana la capat, nu se-ncurca el cu golanii de pe drum care-i pun bete in roate. A gresit, poate, dar din grija de tara. Basescu, in schimb, e Diavolul in persoana. Dracul gol. A ascuns biletul pentru santaj, dar noroc ca mai e si prost pe deasupra, nu si-a dat seama ca a tainuit o fituica nevinovata. Aceasta sfidare a bunului simt continua neostenita de la iesirea pe piata a biletului. Mare trebuie sa fie interesul pentru a lansa si a intretine o operatiune atat de vasta de prostire in fata si in masa! O operatiune riscanta, tocmai pentru ca adevarul e clar, sub ochii tuturor. Ce vor in definitiv acesti tortionari ai logicii? Simplu: nu vor nimic. Sunt doar ingroziti de schimbare. Alegerile anticipate trebuie impiedicate cu orice pret. Oamenii politici (deopotriva de la Putere si din Opozitie) si oamenii de afaceri fug de anticipate ca gripa de vaccin.
Frumoasa imbarligatura dintre politicieni si afaceristi reprezinta cheia succesului in Romania de azi. Dupa doi ani, orice ins mai rasarit dintr-o categorie si-a gasit un locsor caldut si cativa compli..., asta!, parteneri, din cealalta categorie. Initiatii sitemului, arondati Puterii sau Opozitiei, au cu totii acum cate o tata satisfacatoare de muls. Si vine Basescu sa ne lase cu buzele tuguiate?
O privire scurta asupra scenei politice ne lamureste.
- PNL nu vrea sa iasa nici mort de la putere. Ar guverna cu oricine, numai ca baronii sai sa-si pastreze privilegiile. Sindromul PNL-AT, care a rupt Conventia, e mai viu ca niciodata: a fi la putere cu orice pret. Pentru tine, nu pentru ceilalti. Liberalismul PNL este unul schiop. Recunoaste doar tupeul, nu si egalitatea de sanse. Gasca, nu individul.
- PSD e la 18% si nu da semne de revigorare. Ruina a vechiului imperiu Nastase, el se multumeste cu sinecurile mostenite. Au posturi importante in Consiliile Judetene, in Consiliile locale, care toate hranesc o clientela agonisita cu greu. A intrat in Parlament cu 32%, deci o lista pe masura de acum a partidului, intrat la apa, ar fi prea stramta. Ar naste convulsii si naparliri.
- PRM clameaza anticipatele de cand a iesit de la putere in 1996. Cati dintre parlamentari sunt insa dispusi sa se lase la mana grea, rolexiana, a lui Vadim, cand se vor face listele. Mai am eu loc de Oana Zavoranu?
- UDMR e frate cu PNL. Gobernar o muerte! Daca, prin anticipate, gruparea Basescu pune mana pe putere intr-o asemenea masura, cat sa faca inutila prezenta maghiarilor la guvernare, Uniunea ar primi o lovitura mortala. Ce opozitie ar putea sa faca? Ea nu are alta doctrina, alta pretentie, dincolo de favorurile economice, decat autonomia etnica.
- PD este cel mai interesant partid in acest moment. Considerat pana ieri remorca fidela a lui Basescu, a anuntat ca ramane la guvernare. Alaturi de PNL, cu care a impartit mai multe scatoalce decat Tom si Jerry. A tradat PD? L-a lasat pe Basescu cu ochii in soare, doar pentru a nu pleca de langa putineiul cu miere? Sunt alde Blaga si Berceanu dispusi sa-si stranga fundurile pentru a face loc pe bancile parlamentare feselor stolojene? Si, inca mai interesant, ramane Stolojan singurul aliat al lui Basescu?
O intreaga clasa politica atarnata de privilegii, ca o capusa de beregata cainelui.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.