Cistigatoarea de anul trecut de la Melbourne a fost eliminata inca din optimile editiei 2007 de catre iubita lui Tomas Berdych.

Un dolar australian pariat la Melbourne pe cehoaica Lucie Safarova inaintea jocului cu Amelie Mauresmo ii aducea indraznetului un profit potential de 26 de dolari, in timp ce o infringere a frantuzoaicei aproape ca nu era luata in calcul, cota la victorie a lui Amelie fiind 1,05. Totusi, imposibilul s-a produs, iar pustoaica din Brno, a 70-a in lume, a eliminat-o pe cistigatoarea de anul trecut a trofeului in minimum de seturi, cu 6-4, 6-3.

Lidera e Sarapova

S-a intimplat ieri, in optimile de finala, iar miine dimineata, in sferturi, Safarova se va intilni cu o compatrioata, Nicole Vaidisova (fav. nr. 10), care a eliminat-o cu un dublu 6-3 pe rusoaica Elena Dementieva (nr. 7). Desi are 20 de ani neimpliniti, Safarova este insotita in Australia de catre iubitul sau, care e nimeni altul decit Tomas Berdych (22 de ani, fav. nr. 13), adversarul de azi al lui Nikolai Davidenko (nr. 3) in optimile baietilor. „Nu ne gindim inca la casatorie, sintem prea tineri", a spus dezinvolta Safarova dupa victoria de ieri. Infringerea lui Mauresmo, coroborata cu absenta din concurs a liderei clasamentului mondial, Justine Henin-Hardenne, o trece pe primul loc al WTA pe Maria Sarapova, care s-a calificat simbata in optimi, in detrimentul italiencei Tathiana Garbin (nr. 30), rusoaica urmind sa joace si azi, dar cu Vera Zvonareva (nr. 22). O alta partida din optimi le opune pe Kim Clijsters (nr. 4) si pe Daniela Hantuchova (nr. 15), belgianca avind noroc ca se poate prezenta pe teren, dupa ce a avut o experienta nefericita la dus, unde a alunecat si s-a lovit la genunchi.

Uriasul invins

De remarcat ca tara-gazda nu mai are vreun reprezentant pe cele doua tablouri principale, marea speranta Lleyton Hewitt pierzind inca din turul trei, in fata lui Fernando Gonzalez. Restul marilor favoriti au ramas in concurs, cele mai mari probleme intimpinindu-le Andy Roddick (nr. 6), care a avut nevoie de cinci seturi (6-3, 3-6, 6-1, 5-7, 6-4) pentru a-l elimina pe Mario Ancic (nr. 10) si a se califica in sferturi. De altfel, americanul se declarase ingrozit de croat inca dinaintea jocului, el spunind: „Cred ca are noua picioare inaltime". Asta ar insemna ca Ancic ar avea 2,74 m, pe cind, in realitate, el masoara doar sase picioare si jumatate, adica 1,96 m.