Comisia Europeana va sanctiona disciplinar statele membre care incalca regulile UE privind timpul legal de munca, in ceea ce-i priveste pe doctori sau pompieri, de exemplu, in perioada cit sint de serviciu, dar nu lucreaza efectiv. Ministrii muncii d
Comisia Europeana va sanctiona disciplinar statele membre care incalca regulile UE privind timpul legal de munca, in ceea ce-i priveste pe doctori sau pompieri, de exemplu, in perioada cit sint de serviciu, dar nu lucreaza efectiv. Ministrii muncii din tarile membre UE s-au reunit la Berlin pentru discutii informale cu comisarul pentru Afaceri Sociale, Vladimir Spidla (foto). Comisarul a amenintat, in noiembrie, guvernele care incalca legislatia europeana ca vor fi actionate in instanta. UE a incercat sa schimbe legea controversata, mai ales dupa ce Curtea de Justitie a decis in doua cazuri, in 2000 si 2003, ca timpul petrecut la munca trebuie vazut ca timp de lucru efectiv in calculul salariilor si concediilor. Majoritatea tarilor au ignorat aceste prevederi, din cauza costurilor pe care ar trebui sa le suporte pentru plata orelor suplimentare, avind in vedere ca limita maxima legala este de 48 ore/saptamina. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.