Revolutionarii clujeni au dat in judecata statul roman la CEDO. Fostii combatanti considera despagubirea de 35 de miliarde de lei vechi prea mica.

Membrii „Asociatiei pentru Adevarul Revolutiei" sustin ca banii sint mult prea putini in comparatie cu suferintele lor, iar in unele cazuri ei n-au ajuns nici pentru acoperirea cheltuielilor de tratare a ranilor sau de decontare a transportului pina la Bucuresti, in timpul procesului. O alta nemultumire este legata de faptul ca, desi condamnati, ofiterii din dosarul Revolutiei de la Cluj au pensii mari, dupa cum spune Gheorghe Pastor, presedintele asociatiei. „Am considerat ca cei care au fost condamnati, desi au fost degradati, beneficiaza in continuare de pensii exorbitante, pe cind despagubirile acordate au fost foarte mici", a declarat Pastor pentru NewsIn. Potrivit acestuia, cererile depuse la CEDO au fost acceptate, conform unui raspuns venit in luna aceasta de la instanta europeana.

Intre 8 si 15 ani

In timpul Revolutiei de la Cluj au murit 26 de persoane si alte 55 au fost ranite. Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a condamnat la pedepse cu inchisoarea cuprinse intre 8 si 15 ani pe Ioachim Moga, fostul prim-secretar de stat PCR al Clujului, generalul-colonel Iulian Topliceanu, colonelul Valeriu Burtea, locotenent-colonelul Laurentiu Cocan si maiorul Ilie Dicu.