PRM solicita „garantii" scrise PSD si PC ca vor duce pina la capat procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu, in schimbul sustinerii pentru o motiune de cenzura la adresa guvernului Tariceanu. „A-l da jos pe Tariceanu, dar a-l lasa in functie pe Basescu, pina la referendumul care sa consfinteasca sfirsitul lui politic, ar fi cea mai mare greseala care se poate face. Cei doi au venit la putere impreuna si tot impreuna trebuie sa cada", a spus ieri presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.

„Daca nu avem un protocol scris cu cele doua partide, sa nu conteze pe noi! Nu sintem mantaua lor de vreme rea!", a subliniat Vadim, care a precizat ca protocolul ar trebui sa se refere la criza politica, dar nu si la alte lucruri, cum ar fi sprijinirea PC de a intra in Parlament.

Reactia liderului PRM apare dupa ce joi presedintele PC, Dan Voiculescu, a avut o intilnire cu liderul PSD Mircea Geoana pe tema propunerilor lansate de social democrati privind suspendarea lui Basescu si depunerea unei motiuni la adresa Cabinetului Tariceanu.