Saftoiu a explicat ca seful statului a trimis memoriul direct ministrului Seres si nu premierului, avand in vedere ca ministrul Economiei este membru CSAT, al carui sef este tocmai presedintele.
Conservatorii solicitasera ieri Administratiei pr
Saftoiu a explicat ca seful statului a trimis memoriul direct ministrului Seres si nu premierului, avand in vedere ca ministrul Economiei este membru CSAT, al carui sef este tocmai presedintele.
Conservatorii solicitasera ieri Administratiei prezidentiale sa puna la dispozitia presei memoriul primit de la societatea ALRO si trimis cu rezolutia semnata de seful statului. Reprezentantii PC au precizat ca documentul poarta data de 17 aprilie 2006, iar mesajul presedintelui este datat 26 aprilie 2006. "Avand in vedere solicitarile primite din partea presei pentru obtinerea memoriului trimis de ALRO presedintelui Basescu si tinand cont de deontologia necesara de a nu da publicitatii continutul unui document care nu ne era adresat, Partidul Conservator solicita Administratiei Prezidentiale, ca institutie publica transparenta, sa puna la dispozitia presei memoriul primit si trimis cu rezolutia semnata de presedinte", se arata intr-un comunicat al PC remis presei ieri.
Stolojan sare cu explicatii
Fostul consilier prezidential pe probleme economice Theodor Stolojan a declarat ieri ca ALRO s-a adresat Presedintiei, dar si Executivului, reclamand ca, dorind sa incheie un contract cu Hidroelectrica, compania a fost trimisa la o firma de apartament din Capitala. "ALRO a venit, prin unul sau mai multe memorii, la Cotroceni si ne-a aratat niste deficiente in sistemul energetic din Romania, spunand: "M-am dus la Hidroelectrica sa negociez si am fost trimis la o firma din Bucuresti, care avea contract direct cu Hidroelectrica pana in 2013, atribuit fara concurs, fara nimic", a spus Stolojan, citat de Mediafax. El a precizat ca in acel moment echipa de la Presedintie si-a dat seama ca exista o problema in piata de energie, toate acestea intamplandu-se inainte de liberalizarea la bursa a pietei energiei. "Atunci am avut discutii cu ministrul Economiei, cu presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare a Energiei Electrice si atunci am rugat sa vada ce se intampla in sistem", a spus el. (R.I.P., V.D., R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.