Óscar Pereiro Sio, desemnat cistigator al Turului Frantei 2006 dupa declasarea lui Landis, a concurat si el sub influenta anabolizantelor.

Organizatorii Turului Frantei sint foarte aproape de a porni in cautarea unui alt ciclist, caruia sa-i atribuie titlul de cistigator al editiei din 2006, dupa ce s-a dovedit ca nici al doilea clasat dupa Floyd Landis, spaniolul Óscar Pereiro Sio, nu a fost tocmai „curat" pe durata Marii Bucle. Ziarul „Le Monde" a dezvaluit ca ibericul a fost depistat pozitiv cu salbutamol, Uniunea Ciclista Internationala (UCI) dindu-i retroactiv permisiunea pentru folosirea acestui medicament, impotriva astmului. Poate ca tarasenia ar fi ramas mult mai multa vreme ingropata, daca nu s-ar fi sesizat Agentia Franceza de Lupta Impotriva Dopajului (AFLD), care considera ca autorizatia eliberata lui Pereiro Sio nu este justificata din punct de vedere medical. AFLD a trimis trei scrisori recomandate spaniolului, pentru ca el sa transmita elementele medicale care pot demonstra ca sufera de o boala ce necesita folosirea salbutamolului, dar pina ieri nu primise nici un raspuns. Daca pina pe 25 ianuarie ciclistul nu va transmite informatiile solicitate sau ele nu ii vor convinge pe experti, presedintele AFLD va deschide o procedura disciplinara impotriva sa. In cazul in care si UCI va fi convinsa de vinovatia lui Pereiro Sio, titlul i-ar reveni celui de-al treilea clasat in Marea Bucla 2006, germanul Andreas Klöden.

Spaniolul a promis ca va trimite de urgenta documentele cerute, in timp ce presa iberica estima ca este vorba de un nou atac al presei franceze la adresa sportului spaniol.