Agentiile de turism si-au diversificat oferta pentru Ziua Indragostitilor si se asteapta ca in acest an cererea sa creasca fata de anul trecut. Multe pachete nu au transportul inclus.

Operatorii au pregatit in acest an o oferta mai bogata de Valentine’s Day. Principalii clienti sint tinerii care cistiga destul de bine si aleg sa petreaca in strainatate citeva zile de neuitat in compania persoanei iubite. Cele mai multe oferte sint pentru capitalele europene, dintre care se detaseaza clar Viena si Paris. Operatorii incearca sa atraga mai multi clienti prin includerea in oferta a unor surprize, precum cina romantica sau oferirea de sampanie si flori. Exista cereri si pentru tari de pe alte continente, precum Egiptul.

Viena sau Paris?

Parisul ramine si in acest an destinatia preferata de romanii care merg in strainatate pentru a sarbatori aceasta zi. Romantismul linga Turnul Eiffel ajunge sa coste pina in 250 de euro, in cazul in care se opteaza pentru un sejur cu trei nopti de cazare, cu micul-dejun si cina romantica incluse, la un hotel de trei stele. Pretul pentru un sejur similar in capitala Austriei este aproximativ la fel cu cel cerut de operatori pentru Paris.

Romantism in Europa

Exista numeroase oferte si pentru alte orase europene. Cel mai putin costa un sejur in Verona. Pentru trei nopti de cazare cu mic-dejun, la patru stele, se vor plati doar 99 de euro. Urmeaza, intr-un top al preturilor, Istanbulul. In orasul sultanilor, un sejur de doua nopti intr-un hotel de trei stele costa in jur de 160 de euro, iar pentru o stea in plus se vor plati 170-190 de euro. Ceva mai scumpa este o vacanta la Roma. Un pachet care include trei nopti de cazare cu mic-dejun intr-un hotel de patru stele si un tur al orasului ajunge sa coste 312 euro. Trebuie spus ca, in toate cazurile, este vorba despre pachete turistice care nu includ transportul. "Orasele europene sint cele mai cerute destinatii externe", spune Denisa Camilar, referent in cadrul agentiei Paralela 45.

Cu 75 de euro in tara

Operatorii au inclus in oferta si destinatiile interne. Astfel, pentru un sejur de trei zile, in care intra cazare si mic-dejun intr-un hotel de trei stele din Predeal, pretul nu depaseste 75 de euro. Exista si oferte pe litoral. Pentru acestea, in cazul unui hotel de patru stele, pretul mediu este 100 de euro de persoana. "Destinatiile interne sint cele mai solicitate in aceasta perioada. Se cere foarte mult Valea Prahovei", mai spune Denisa Camilar.

Destinatii exotice Sint tot mai multe cereri pentru destinatiile exotice. O croaziera pe Nil costa 580 de euro pentru o persoana. Pe linga vizitele din Cairo, indragostitii se vor plimba pe Nil cu un vas de croaziera de cinci stele. In acest caz, in pret intra si transportul cu avionul. In oferta din acest an a intrat si destinatia Tenerife. Astfel, un sejur de o saptamina, cu demipensiune, intr-un hotel de patru stele, costa in jur de 385 de euro, fara transport. "Tenerife a fost anul trecut una dintre cele mai populare destinatii si este potrivita pentru o astfel de sarbatoare", spune Mircea Vladu, directorul agentiei Prestige Tours.