Rodica Stanoiu face echipa cu Dan Voiculescu. Nu la tribunal, unde atit „Felix", cit si „Paula" vor sa-si „repereze" onoarea stirbita de CNSAS, ci in Partidul Conservator.

Fostul ministru al Justitiei Rodica Stanoiu se va inscrie in Partidul Conservator la inceputul saptaminii viitoare, sustin surse din conducerea formatiunii lui Voiculescu. De altfel, senatorul PC Sabin Cutas a recunoscut ieri ca se poarta de mai mult timp negocieri cu Rodica Stanoiu. „Se poarta tratative si cu doamna Rodica Stanoiu, si cu alti parlamentari PSD", a declarat Sabin Cutas. Secretarul general adjunct al conservatorilor, Codrin Stefanescu, sustine ca pina cel tirziu marti se va anunta o decizie oficiala.

Negocieri intense

La rindul sau, prim-vicepresedintele PC, Dan Ioan Popescu, a precizat ca in cursul zilei de ieri au avut loc discutii atit cu Rodica Stanoiu, care deja si-a dat demisia din PSD, cit si cu alte nume sonore care au intrat in Parlament pe listele social democratilor.

Dan Ioan Popescu a mai aratat ca o decizie in acest sens va fi luata in sedinta Biroului Politic de saptamina viitoare, cind va avea loc si o conferinta pe aceasta tema. In ciuda eforturilor, Rodica Stanoiu nu a putut fi contactata.

Fostul ministru al Justitiei si-a dat demisia din PSD in luna septembrie a anului trecut, la numai o zi dupa ce a fost audiata de CNSAS intr-un dosar de politie politica. „In lupta mea pentru adevar, nu doresc sa implic partidul. Nu doresc ca la fiecare aparitie publica a domnului Iliescu sau a domnului Geoana sa fie intrebati ce fac cu Stanoiu", isi motiva la vremea respectiva Rodica Stanoiu decizia de a pleca din PSD. Cu Dan Voiculescu, situatia sta cu totul altfel.