Demisia la ei si la noi

Institutia demisiei functioneaza in alte constructii statale. La noi, democratia a fost grefata pe un mediu impropriu si, firesc, a generat mutanti. Am importat tot felul de institutii, dar tara lui Caragiale are nevoie de oameni care sa le populeze, altii decit personajele sale, or, acest lucru este cam greu de realizat. Caline, nu demisiona pentru ca rostul tau acolo, ca si al marinarului, este sa rezolvi problemele celor care v-au sustinut sa ajungeti in fruntea bucatelor. Cascavalul este mare inca si noi il vom mentine tot asa. Nu va mai certati si impartiti in mod amiabil resursele. Inteleg ca la moda este energia, dar si constructiile nu-s de colo (spre exmeplu, un castel costa ’jdemilioane de euro), iar drumarii au mult de facut pentru a asigura caile de acces ale importurilor tot mai mari si mai frumoase. Cu scuze, dar am si eu o problema, firesc neimportanta, raportat la ocupatiile guvernamentale, daca tot vrei sa demisionezi sau te lucreaza adversarii lui Felix, redu, te rog, taxa de prima inmatriculare, pentru ca vreau sa-mi iau un Passat. Nu de alta, dar tot mai mare incredere am in (cita lipsa de francofonie am fata de Logan) educatia tehnologica a celor care au dat jos statuia bunicului Helmuth cind au vazut ca bietul de el s-a indulcit cu produsele rafinariilor Elf.

lucian_merkava

13 intrebari

Dragi pupincuristi,

As veni si eu alaturi de voi sa-l ridicam in slavi pe Marele Cirmaci, dar poate imi raspunde cineva la urmatoarele intrebari... si-apoi om mai vedea:

1. Intimplator fiica lui T. Basescu locuieste intr-o vila a patronului de la G. Blitz?

2. Intimplator T. Basescu frecventeaza restaurantul Golden Blitz?

3. Intimplator E. Udrea a devenit consiliera la Cotroceni sau in urma parteneriatelor sotului ei cu primarul Capitalei de atunci T.B.?

4. Care a fost motivul pentru care E. Udrea a parasit Cotroceniul? I s-a reprosat ceva?

5. Dar doamna Anghelescu?

6. Intimplator firma de la Golden Blitz isi multiplica cifra de afaceri de 250 de ori din 2005 si mai ales in afacerile cu banii statului?

7. Dupa atita tevatura, daca a venit momentul adevarului, de ce T. Basescu nu a citit continutul biletului?

8. In continutul biletului exista termeni ca: parteneriat, oligarhii, D. Patriciu sau expresii ca: „A venit vremea noastra"?

9. Cu toate ca justificarea tacerii lui T. Basescu timp de aproape doi ani e pentru naivi, de ce nu a facut-o imediat dupa 1 ianuarie si de ce nu a facut-o dinsul personal?

10. Nu vi se pare curios ca nici un membru PD sau PLD nu are a-i reprosa presedintelui T. Basescu niciodata nimic?

11. De ce ar fi de luat in serios ce spune T. Basescu in legatura cu parteneriatul si cu oligarhii (lucruri care nu au fost scrise) si pe premier sa nu-l credem? Nu este cumva pe dos? Adica premierul sa demonstreze ca nu a intentionat sa faca ceea ce nu a scris in bilet?

12. Nu cumva E. Udrea si-a bagat nasul unde nu trebuia? Daca reluati declaratia ei, spunea ceva de-o bucatica de hirtie, ceva dintr-o agenda, dar stia de fapt continutul.

13. Oare T. Basescu pina la anuntarea aderarii (1 ianuarie 2007) prin declaratiile lui nu si-a manifestat nemultumirea si aversiunea fata de premierul Romaniei?

Lenin

BOR si mirenii

Ma mir ca domnul Baconsky, cu pregatirea sa teologica, vorbeste astfel despre lipsurile BOR, pe care o separa intru vinovatie de restul mirenilor, impartiti si ei, la rindul lor, in „buni" si „rai", in „intelectuali" sau „altii"... Biserica este alcatuita din crestini, din mireni si din slujitori ai altarului, mai sfinti sau deloc. Departe de a fi exemplare, cred ca bisericile, in slabiciunile lor lumesti, fac mai credibil semnul harului pe care il poarta. Acesta-i harul Bisericii: accepta schiopii, orbii, surzii, mutii, pacatosii: mireni si vladici, deopotriva. Montanist, vrind un BOR ideal, cel al sfintilor „ultimelor zile", domnul Baconsky ar trebui sa gaseasca platonic si acei mireni exemplari, capabili sa devina ulterior preotii si episcopii ireprosabili implinirii visului dumnealui. Fiind insa pe pamint, adica inca in „caverna", si exprimindu-se din tribuna, domnul Baconsky este primul chemat sa puna umarul. Nu doar carturareste, ci si crestineste.

ludwig

Test

Dle Baconsky,

Ce intelectuali ortodocsi „imbisericiti" cunoasteti? Faceti un test minim: intrebati pe cineva pe care il considerati „imbisericit" ortodox, intr-o zi de luni, daca isi mai aduce aminte ce „Apostol" s-a citit in duminica precedenta la liturghie.

Incercati apoi cu intelectuali catolici sau evanghelici acest truc. Veti ramine surprins de diferente.

In 1993, la Iasi, am participat, intr-o duminica dupa-amiaza, la o intilnire intre studenti ortodocsi si studenti catolici. Liderul studentilor catolici cere, politicos, studentilor ortodocsi sa prezinte fragmentul din „Apostol" citit in bisericile ortodoxe la liturghie chiar in dimineata acelei zile...

Pina la urma, cu chiu, cu vai, unul dintre studentii teologi ortodocsi si-a amintit cu greu fragmentul, alt moment rusinos, deoarece era vorba despre cineva care chiar citise (cintase) respectivul fragment intr-o biserica cu doar citeva ore mai inainte...Abramburel

Taxa primei inmatriculari

Jos palaria pentru polonezi si unguri. Deci se poate! Puneti mina si scrieti la urmatoarele adrese. Nimeni nu o sa o faca in locul nostru. Din ceea ce s-a scris aici in forum si din „Cotidianul", iata adresele unde deduc ca trebuie sa scriem si sa reclamam la UE (6 adrese/institutii):

1) Comisia petitii a Parlamentului UE Parlament Europeen Commission des Petitions Secretariat, Rue Wiertz B-1047 BRUXELLES, e-mail: petitions@europarl.europa.eu

2) Comisia Europeana Commission of the European Communities (Attn: Secretary-General), B-1049 Brussels, Belgium e-mail: SG-PLAINTES@ec.europa.eu

3) Comisarul pentru Protectia Consumatorului, dna Kuneva, la Comisia Europeana

4) Comisarul pentru taxe si vami, dl Laszlo Kovacs, la Comisia Europeana, e-mail: Laszlo.Kovacs@ec.europa.eu

5) Presedintele Parlamentului European, dl Hans-Gert Pöttering,

e-mail: hpoettering@europarl.eu.int

6) Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene Palais de la Cour de Justice, Boulevard Konrad Adenauer Kirchberg L-2925 Luxembourg, tel.: (352) 4303.1, fax: (352) 4303.2600, Internet: http://curia.europa.eu/

Resp