Profesiuni de credinta: 7 ani de zile de „Ceaiul de la ora 5", adica „televiziunea exprima bucuria mea de a ma darui semenilor!". De luni pina joi, de la 12.00, „Ne vedem la TVR", - „Totul a venit dintr-o dorinta nebuna de a face presa, dintr-o zodie predispusa la asa ceva, dintr-o zestre genetica."

Despre tine, Marina, stiu ca luai spaga cite un fier de calcat, cite o risnita de cafea dupa Revolutie pentru participarea in emisiune, pentru bartere... Cit de adevarat e mitul acesta?

Vezi, Eugen, si eu as putea sa lansez, despre tine, zvonul ca faci trafic de droguri si vei vedea ca in doua saptamini toata lumea va vorbi despre asta. Cum ii vei combate?... Simt totusi nevoia sa nuantez. Lucrurile stau cam ca in bancul de la Radio Erevan, despre Ivan Ivanovici, caruia, de fapt, nu i s-a dat o bicicleta, ci i s-a furat! In cazul meu, eu nu luam spaga, ci le dadeam cadouri invitatilor, pentru a-i convinge sa vina la TVR 2. Cum, nu stii? 7 ani de zile „Ceaiul de la ora 5" a fost realizat cu „buget zero" de la TVR, pe principiul ca „las’ ca Marina se descurca!"… Ce inseamna asta? Ca nu existau bani pentru transport, pentru cadouri pentru invitati etc. si atunci ma descurcam singura cu sponsori si cu ce mai era necesar, in timp ce alte emisiuni similare aveau bugete astronomice. De aici se trage mitul acesta de care imi pomenesti.

Ce este televiziunea pentru tine?

Televiziunea exprima bucuria mea de a ma darui semenilor! Te rog sa nu rizi! Chiar si privind verbul „a darui" in sensul sau propriu, vei vedea ca am dreptate: niciodata, in 16 ani de cind sint in TVR, nu am cerut nici un ban pentru aparitia mea pe sticla! Sint platita doar pentru munca de realizator. Atunci, gresesc cind spun: „M-am daruit?"

Reteta de succes?

Cred ca, in principal, nepropunindu-mi sa reusesc cu orice pret! Totul a venit de la sine, dintr-o dorinta nebuna de a face presa, dintr-o zodie predispusa la asa ceva, dintr-o zestre genetica pentru care le sint recunoscatoare parintilor mei si, mai ales, din sufletul pe care am fost invatata sa-l pun in tot ceea ce fac!

Care sint tendintele si modele in televiziune, cum de tu ai rezistat tuturor valurilor de toate felurile?

Televiziunea este, in prezent, intr-o goana disperata dupa audienta obtinuta cu orice pret. Rolul de instrument de informare si educare a ramas pierdut in manualele de televiziune, populate cu acarieni! Cum am rezistat? Greu, draga Eugen, caci nu m-am putut niciodata lauda cu sustinatori cu bani sau functii inalte! A trebuit sa ma bizui doar pe forta mea si, ceea ce e mai important, pe combustibilul pe care ti-l dau „fanii"!

Ce au impus Andreea Marin, Mihaela Radulescu, Teo, pe piata media?

Orice om care reuseste sa se impuna in acest domeniu este de admirat!Noi intre noi stim cel mai bine cit de greu se cuceresc redute in meseria asta! De aceea, jos palaria pentru fiecare vedeta care rezista in timp!

Ce poate aduce nou Almasan astazi?

Ma bucur ori de cite ori lumea evoca „noul" pe care l-am adus in televiziunea postdecembrista si cred ca, din acest punct de vedere, resursele mele sint inca departe de a se fi epuizat! Mai am inca multe de spus!