Jurnalistul turc de origine armeana, Hrant Dink, urmarit de mai multe ori in justitie pentru comentariile sale pe tema genocidului armean, a fost impuscat mortal, ieri, la Istanbul, de catre o persoana necunoscuta, transmite Mediafax. "A fost impusca
Jurnalistul turc de origine armeana, Hrant Dink, urmarit de mai multe ori in justitie pentru comentariile sale pe tema genocidului armean, a fost impuscat mortal, ieri, la Istanbul, de catre o persoana necunoscuta, transmite Mediafax. "A fost impuscat chiar in fata sediului, este mort", a declarat un angajat al publicatiei Agos, fara a oferi alte informatii. Potrivit mass-media din Turcia, patru gloante au fost trase asupra jurnalistului, doua dintre ele chiar la nivelul capului. Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a calificat incidentul drept un atac la adresa pacii si stabilitatii tarii, condamnand "mainile tradatoare aflate in spatele acestei crime dezgustatoare". Seful Executivului de la Ankara a anuntat, totodata, ca autoritatile turce au retinut doua persoane, banuite de implicare in asasinarea jurnalistului. Crima a provocat prosteste in metropola turca, zeci de persoane luand, ieri, strazile cu asalt si scandand "Statul asasin va da socoteala!" si "Traiasca fraternitatea dintre popoare!". Dink a fost condamnat, anul trecut, la sase luni de inchisoare, cu suspendare, pentru un articol in care detalia ideea puritatii etnice armenesti, procurorii acuzandu-l de "insultarea identitatii turcesti". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.