Conform analizei RMN, vedeta din Ghencea are probleme la ligamente si aproape sigur va ajunge pe mina chirurgilor. Verdictul urma sa fie dat aseara in urma unei artroscopii efectuate la Bologna.

Nicolae Dica s-a plimbat pe la mai toate cluburile de top din Europa in aceasta vacanta de iarna pentru ca drumurile sale sa se termine la clinica din Bologna atit de familiara medicilor din Ghencea. Accidentat la un banal meci amical cu Siena II, mijlocasul stelist, pentru care Gigi Becali solicita sase milioane de euro, a efectuat joi seara un test cu rezonanta magnetica in urma caruia i s-a depistat o leziune partiala a ligamentului incrucisat anterior de la genunchiul drept. In urma acestui diagnostic, Dica ar urma sa lipseasca de pe gazon cel putin o luna, ceea ce ar insemna ca rateaza dubla cu FC Sevilla din Cupa UEFA. Inainte de a fi operat cu laser, medicii au decis sa mai efectueze insa si o artroscopie, in functie de care se vor decide cu exactitate tratamentul si perioada de recuperare.

Olaroiu e optimist

Ieri-dimineata, antrenorul Cosmin Olaroiu a declarat ca exista sperante ca accidentarea lui Dica sa nu fie atit de grava pe cit s-a crezut initial. „Astazi sau miine, Dica va merge la Bologna pentru un nou consult. Depinde de programul profesorului Maurillo Marcacci. Fotbalistul va fi supus unei artroscopii (n.r. - introducerea in genunchi a unei camere de luat vederi minuscule) pentru a se putea stabili cu exactitate leziunile suferite. In zona ligamentelor externe, Dica are un hematom care a obturat RMN-ul. Sint sanse reale ca Dica sa stea doar o saptamina. In acest moment, nimeni nu poate spune cu certitudine cum vor decurge lucrurile", a declarat tehnicianul pentru TV Sport.

Dica, jucator-cheie

Dica a jucat 91 de meciuri in campionat pentru Steaua din 94 posibile, marcind 45 de goluri, iar in cupele europene - 36 de partide si 13 goluri. In acest sezon, Dica a marcat zece goluri in campionat si cinci in cupele europene, dintre care patru in grupele Ligii Campionilor. In aceste conditii, jucatorii glumesc in cantonamentul din Italia pe seama schimbarii sistemului de joc, pliat pe Dica, in timp ce Emeric Ienei il sfatuieste pe Olaroiu sa gaseasca solutii, si nu sa deplinga absenta unui singur jucator, sugerind titularizarea lui Croitoru.

Echipa de la infirmerie Anul trecut au ajuns la clinica de la Bologna jucatorii Ovidiu Petre, operat la genunchi, Gigel Coman, cu entorsa, Mirel Radoi, Victoras Iacob, Mihai Nesu, Daniel Oprita, toti cu interventii chirurgicale la genunchiul drept, iar la inceputul acestei luni a fost operat la genunchiul sting si portarul brazilian Andrey Nazario Afonso. Radoi a ratat 25 de meciuri, Iacob a revenit, dupa cinci luni, abia in amicalul care l-a trimis la doctor pe Dica, ratind 27 de meciuri oficiale. Nesu inca este indisponibil, revenirea sa fiind asteptata pe la mijlocul lunii februarie, cu o luna inaintea preconizatei aparitii pe gazon a lui Oprita. Brazilianul Andrey a fost operat in aceasta luna si va sta departe de antrenamente cel putin patru saptamini.