Miza confruntarii o reprezinta cele 250 de scaune de deputati, pentru care se vor infrunta 3799 de candidati. Potrivit ultimelor sondaje, Partidul Democrat (DS), al presedintelui reformator Boris Tadici (foto) si Partidul Radical Sarb (SRS) condus de
Miza confruntarii o reprezinta cele 250 de scaune de deputati, pentru care se vor infrunta 3799 de candidati. Potrivit ultimelor sondaje, Partidul Democrat (DS), al presedintelui reformator Boris Tadici (foto) si Partidul Radical Sarb (SRS) condus de ultranationalistul Voislav Seseli reunesc intre 28 si 30% din intentiile de vot. Tinand cont ca nici un partid nu pare capabil sa obtina majoritatea absoluta, formarea noului guvern va duce la negocieri intense. DS a anuntat deja ca exclude orice alianta cu Partidul Radical sau Partidul Socialist al defunctului Slobodan Milosevici. Pentru liderii occidentali, viitorul politic al Serbiei va fi influentat de problema statutului Kosovo. Clasa politica de la Belgrad si mare parte a opiniei publice sarbe refuza sa renunte la suveranitatea asupra regiunii, administrata de ONU, in timp ce populatia albaneza, majoritara in Kosovo in proportie de peste 90 la suta, cere independenta provinciei. Aflat, miercuri, la Belgrad, presedintele Traian Basescu a declarat ca solutia care va fi adoptata in cazul provinciei Kosovo trebuie sa tina cont de principiile internationale referitoare la integritatea teritoriala, inviolabilitatea frontierelor si neacordarea de drepturi colective minoritatilor. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.