Cu ocazia Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, Dell a declarat ca va demara un program intitulat "Planteaza un abore pentru mine" prin care va cere consumatorilor sa doneze doi dolari pentru fiecare laptop cumparat si sase dolari pentru fie
Cu ocazia Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, Dell a declarat ca va demara un program intitulat "Planteaza un abore pentru mine" prin care va cere consumatorilor sa doneze doi dolari pentru fiecare laptop cumparat si sase dolari pentru fiecare PC desktop. Banii vor fi donati Fondului Conservarii si Fondului Carbonului, doua grupuri nonprofit care promoveaza reducerea emisiilor de carbon, dar si cumpararea si plantarea de puieti de arbori.
Seful Dell a mai declarat ca arborii plantati vor absorbi dioxidul de carbon din atmosfera, contrabalansand astfel echivalentul emisiilor obtinute din productia de electricitate pentru computere pentru cel putin trei ani. "Ii provoc pe toti distribuitorii de PC-uri din industrie sa ni se alature pentru a asigura reciclarea gratuita a deseurilor; e o cale mai buna decat reglementarea facuta de guvern", a declarat Dell pentru editia online a cotidianului New York Times.
Compania Dell intentioneaza sa acopere toate cheltuielile administrative ale acestui program, insa seful ei nu a putut estima costurile. Clientii vor avea posibilitatea sa doneze optional sumele amintite mai sus in momentul in care vor face o comanda de achizitie online a unui computer marca Dell. Totodata, incepand cu luna aprilie programul va fi extins la nivel global.
Compania a intampinat la mijlocul anului 2006 cateva probleme legate de mediul inconjurator. Dell a retras la mijlocul lunii august a anului trecut 4,1 milioane de baterii marca Sony pentru laptop-uri, in valoare de peste doua sute de milioane de dolari, acestea prezentand riscuri de supraincalzire si de incendiu. Sase incidente au fost sesizate in Statele Unite, de organizatii de mediu si de catre agentia federala pentru protectia consumatorilor, care a confirmat oficial, aceasta retragere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.