Mutu spune ca avem nevoie de patru puncte cu Olanda pentru a fi siguri de calificarea la Euro 2008.

Capitanul nationalei Romaniei sustine ca avem nevoie de patru puncte in dubla cu reprezentativa Olandei pentru a fi siguri ca nu privim din nou la televizor urmatorul turneu final, Campionatul European din 2008. Mai pragmatic, selectionerul Victor Piturca vrea deocamdata un punct in prima confruntare cu liderul grupei. „Daca vom reusi sa luam cel putin un punct, eu spun ca sansele pentru o noua calificare vor fi foarte mari", a spus Piturca la Realitatea TV. Chiar daca a obtinut o remiza la Constanta, Mutu considera ca Bulgaria nu se mai poate baza pe noroc si in 2007. „Nu e mare diferenta intre noi si bulgari. Cred totusi ca noi sintem putin mai buni. Ei au avut sansa la Constanta, acest noroc n-o sa-i tina pe tot parcursul calificarilor", a spus Mutu.

Olanda, dupa Italia

Primul meci al tricolorilor cu Olanda este pe 24 martie, la Rotterdam, intre timp fiind programat amicalul cu Italia, pe 7 februarie. Campioana mondiala se mentine pe locul secund in clasamentul FIFA, dat ieri publicitatii, in urma Braziliei. Nationala lui Piturca a retrogradat un loc, de pe 19 pe 20, in timp ce Olanda se afla pe pozitia a saptea. Dintre adversarele din preliminariile Euro 2008, Bulgaria ocupa locul 42, Belarus este pe 70, Slovenia este pe 77, Albania pe 86, iar Luxemburg este clasata pe 187.

Dica vrea linga Mutu

Aflat in cantonament la Coverciano cu Steaua, Nicolae Dica a declarat ca si-ar dori sa joace la Fiorentina alaturi de Mutu, asa cum o face si la nationala, ceea ce ar simplifica tactica lui Victor Piturca in preliminariile Euro 2008. „Orice fotbalist din lume ar vrea sa joace in campionatul italian, e unul dintre cele mai puternice, cu jucatori de mare valoare. Sint prieten cu Adrian Mutu, ne cunoastem de mult, am jucat impreuna cu el, sintem colegi si la nationala. Sigur ca mi-ar placea sa joc alaturi de el la Fiorentina, asa cum o fac si la echipa nationala a Romaniei. Eu sper, dar nu depinde de mine, ci de conducatori si de antrenor. Eu si Mutu sintem jucatori de profil diferit si nu cred ca ne incurcam unul pe altul. Pot sa joc foarte bine si in spatele celor doi atacanti", a spus Dica, jucator care va ramine totusi in Ghencea desi presa internationala inca mai vehiculeaza potentiale oferte de la Lens si Glasgow Rangers.