Legea, nejustificata
Concluzia Comisiei pentru drepturile omului din Senat a fost una cat se poate de simpla: infiintarea ANI nu este "justificata". Cei cinci senatori ai Comisiei, aflati intr-un cvorum de lucru discutabil - au inceput i
Legea, nejustificata
Concluzia Comisiei pentru drepturile omului din Senat a fost una cat se poate de simpla: infiintarea ANI nu este "justificata". Cei cinci senatori ai Comisiei, aflati intr-un cvorum de lucru discutabil - au inceput ieri dezbaterile generale asupra proiectului de lege. "Mai bine sa discutam pe cadrul legal existent si sa incadram legea in prevederile care exista deja", a comentat presedintele Comisiei, senatorul Gyorgy Frunda. "Acest proiect sanctioneaza prezumtia, de parca traim intr-un stat politienesc!", a mai comentat Frunda, criticand prevederile legii, despre care a spus ca sunt neconstitutionale. "Parca este proiectul de infiintare a revistei <<Urzica>>! Este necesar controlul averilor, dar nu neaparat sub forma unei Agentii. Este de stabilit sub ce forma se va face acest control", a intervenit si liberalul Mihai Lupoi. Senatorii s-au mai plans ca in toate celelalte tari ale UE nu exista prevederi atat de dure in privinta controlului averilor, dupa cum vrea sa instituie Ministerul Justitiei. Dupa doua ore de discutii, sedinta a fost sistata, dezbaterile urmand sa se reia in prima saptamana a lunii februarie.
Punctul de vedere al premierului
La Guvern, premierul Tariceanu i-a prezentat Monicai Macovei, in sedinta de ieri, "in mod institutional", punctul sau de vedere privind legea ANI, respectiv cronologia discutiilor din Cabinet pe aceasta tema. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Executivului, Oana Marinescu, care a mai mentionat ca, din cronologia prezentata a rezultat ca nu se poate vorbi in cazul acestui act normativ de o tergiversare din partea primului-ministru. Ministrul Justitiei a sustinut, in urma cu o saptamana, ca nu a putut sa puna proiectul Legii ANI pe ordinea de zi a Guvernului pentru ca de fiecare data premierul Tariceanu il intreba pe ministrul de stat, liderul UDMR Marko Bela daca este de acord Coalitia cu proiectul, iar acesta ii spunea ca nu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.