Populatia tarii nu i-a iertat generalului ca razboiul s-a incheiat fara a se obtine o victorie decisiva asupra fortelor Hezbollah si Hamas, si eliberarea celor trei soldati rapiti. Nu s-a stabilit inca in ce masura i se poate reprosa personal general
Populatia tarii nu i-a iertat generalului ca razboiul s-a incheiat fara a se obtine o victorie decisiva asupra fortelor Hezbollah si Hamas, si eliberarea celor trei soldati rapiti. Nu s-a stabilit inca in ce masura i se poate reprosa personal generalului Halutz esecurile campaniei militare, dar ca un adevarat barbat el a decis sa lase locul vacant in fruntea Tzahal-ului, dupa numai un an si sapte luni de sefie. Generalii Gabi Aschenazi, Beni Ganz, Mose Kaplinschi, Slomo Ianay si Ilan Biran au cele mai mari sanse sa-i preia functia. Peste doua-trei zile, ministrul Apararii Amir Peretz va trebui sa aduca in fata guvernului numele viitorului sef al armatei. Premierul Ehud Olmert si-a manifestat enorma parere de rau fata de hotararea lui Halutz de a demisiona imediat. Halutz este un ostas devotat tarii si putea inca sa contribuie substantial la perfectionarea Armatei israeliene, a declarat Olmert. Demisia lui Dan Halutz vine intr-un moment stresant si pentru premierul tarii: Aran Schender, procurorul Statului, a cerut ieri Politiei sa deschida o ancheta penala impotriva lui Ehud Olmert. De obicei, o asemenea actiune este initiata de Consilierul juridic al Guvernului, dar Meni Mazuz s-a recuzat, deoarece sora sa a fost inplicata in privatizarea Bancii Leumi. Olmert este banuit ca s-ar fi amestecat in procesul acestei privatizari. (Tesu SOLOMOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.