Pugilistul medaliat cu bronz la Olimpiada de la Atena este cercetat la Constanta pentru omor din culpa, dupa accidentul rutier soldat cu doua victime.

Pentru medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, Ionut Gheorghe, se anunta zile grele. In vreme ce pugilistul si-a reluat pregatirea si afirma ca vrea medalie la Beijing in 2008, politistii constanteni au inceput cercetarea penala a sportivului pentru omor din culpa. In octombrie 2006, boxerul roman a fost protagonistul unui grav accident rutier, soldat cu doua victime, dintre care si o fetita de numai 13 ani. Aflat la volanul BMW-ului sau, Ionut Gheorghe a patruns pe contrasens si a acrosat o Dacie Papuc care circula regulamentar. In urma impactului, doua dintre cele trei persoane aflate in Dacie au decedat. „Avem la dosar toate actele medico-legale. S-a facut expertiza tehnica, ba chiar si un supliment de expertiza la solicitarea partii vatamate. Din punctul de vedere al Politiei Rutiere, ancheta s-a incheiat. Zilele acestea, dosarul va fi inaintat la Politia Municipiului Constanta, sectia cercetari penale", a declarat subcomisarul Constantin Badinga.

Contrazis de prietena

Daca, imediat dupa accident, tatal pugilistului a incercat sa-si scoata fiul „basma curata", sustinind ca accidentul s-a produs ca urmare a unei defectiuni la sistemul de directie, expertiza tehnica a aratat ca masina condusa de Ionut Gheorghe corespundea din punct de vedere tehnic. Dupa ce, prin avocat, a solicitat politiei sa amine cu citeva saptamini audierea sa, ne-fiind pregatit din punct de vedere psihic pentru a da declaratii, pugilistul a cautat o alta „portita salvatoare". „In declaratia sa, Ionut Gheorghe a sustinut ca i-a sarit in fata un copil si de aceea a patruns pe contrasens. Ipoteza sa nu este insa confirmata de nimeni. Nici chiar cele doua persoane care au fost cu el in masina - prietena si mama acesteia - nu au declarat asa ceva. In plus, au fost identificati doi martori care au infirmat aceasta varianta", a mai spus subcomisarul Badinga.