Consultantii internationali Vadim Benyatov si Stamen Stancev (foto), precum si cei doi functionari ministeriali Radu Donciu si Dorinel Mucea, acuzati de spionaj si tradare, in procesul de privatizare a unor importante societati romanesti, raman in ar
Consultantii internationali Vadim Benyatov si Stamen Stancev (foto), precum si cei doi functionari ministeriali Radu Donciu si Dorinel Mucea, acuzati de spionaj si tradare, in procesul de privatizare a unor importante societati romanesti, raman in arest, dupa ce, instanta suprema le-a prelungit, ieri, mandatele de arestare cu inca 30 de zile. Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea Parchetului General de mentinere in arest preventiv a celor patru persoane, dupa ce procurorii au prezentat instantei unele declaratii ale membrilor din reteaua condusa de Stamen Stancev, precum si informatii din computerele acestora. Decizia Curtii Supreme nu este insa definitiva, avocatii inculpatilor urmand sa declare recurs. Acesta ar urma sa fie judecat de un complet de noua judecatori ai ICCJ, in scurt timp, avand in vedere ca mandatele, prelungite anterior, expirau ieri noapte. Parchetul General a extins, dupa mai multe audieri, cercetarile in acest dosar fata de Stamen Stancev, Vadim Benyatov si Mihai Donciu, pentru noi fapte de tradare si spionaj legate de industria nationala de aparare. Cei patru inculpati arestati sunt acuzati de spionaj si constituirea unui grup infractional organizat cu scopul de a obtine si transmite informatii despre privatizarea unor mari companii de stat. In acelasi dosar, Codrut Seres este pus sub invinuire sub acuzatia ca, in calitate de ministru al Economiei si Comertului, a sprijinit grupul infractional organizat de Stamen Stancev. De asemenea, ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, acuzat ca ar fi verificat in permanenta daca discutiile telefonice ale retelei lui Stancev sunt monitorizate de SRI, ar putea fi pus sub urmarire penala in cazul in care comisia speciala de la Cotroceni isi va da avizul. (A. GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.