In schimb, presa este imbrobodita cu informatii despre cum Adela, sotia lui Omar Hayssam, a plecat la Beirut cu o punga de medicamente sa i le duca barbatului aflat in suferinta pe un pat de spital.
Cred ca se pregateste un nou episod din filmu
In schimb, presa este imbrobodita cu informatii despre cum Adela, sotia lui Omar Hayssam, a plecat la Beirut cu o punga de medicamente sa i le duca barbatului aflat in suferinta pe un pat de spital.
Cred ca se pregateste un nou episod din filmul "Marea abureala a rapirii din Irak". Pentru a se inchide definitiv aceasta telenovela a rapirii, despre care s-a spus ca a fost orchestrata de Traian Basescu, nu ar trebui sa ne mire ca in perioada urmatoare "teroristul" Hayssam sa fie declarat mort cu acte in regula. Asta doar asa de forma, deoarece el ar urma sa-si continue viata sub o alta identitate. Si sa ne trezim cu el peste cativa ani ca revine in Romania sa faca noi afaceri. Chiar daca scenariul acestei rapiri regizata in laboratoarele serviciilor secrete dambovitene a avut unele derapaje si a necesitat mici retusuri, in cele din urma fiecare si-a jucat rolul, iar Omar-Maurul poate sa moara. Dar nu oricum, ci dupa ce si-a luat partea leului din zecile de milioane de dolari care s-au folosit in aceasta operatiune. Va mai aduceti aminte de cele cinci valize negre incarcate la miezul noptii de 28 spre 29 aprilie 2005 intr-un avion militar de catre ofiterii SIE, care au luat drumul Bagdadului? Gentile din piele neagra cu sigiliu din ceara rosie au fost aduse pana la scara avionului chiar de generalul SIE Predoiu. Basescu a zis ca au fost arme pentru echipa trimisa sa recupereze ostatici. Binevoitori din servicii au incercat sa ma convinga ca in genti era o aparatura sofisticata de comunicatii. Ghinionul lor: in avionul respectiv se afla si subsemnatul. Si eu zic ca in cele cinci valize erau bani. Multi bani. Milioane de dolari. Au ajuns dolarii la asa-zisii rapitori sau prin intermediari arabi au poposit in cele din urma prin vreun cont deschis de Omar la vreo banca din Liban sau Siria?
Ceilalti actori nu au ramas nici ei fara rasplata. Oamenii presedintelui au fost recompensati cu varf si indesat. Chiar si cei care si-au dat demisia din functii. Fiecaruia i-a fost gasit un culcus caldut. Ceilalti, care au ramas in SISTEM (sper sa nu fie acel sistem ticalosit la care face referire destul de des Traian Basescu) au primit functii, grade si solde grase. A existat si un Acar Paun. O mica rotita in tot acest angrenaj, care nu a facut decat sa execute un ordin, a fost exclus din sistem. Este vorba despre medicul Constantin Tanasescu, cel care a pregatit terenul pentru a-l face scapat pe Omar.
Intrebarea la care, oficial, nu o sa aflam niciodata raspunsul este in slujba carui serviciu secret a fost sirianul Hayssam ofiter acoperit? Altfel nu se explica cum atatia ani Omar si-a vazut nestingherit de afaceri si politica, chiar daca a incalcat legile. Asa se justifica si jongleriile facute de procurori pentru a-l elibera pe Omar din penitenciar si a-l face scapat peste granita ca un mielusel neprihanit. Declarat oficial teroristul numarul 1 din Romania, Omar Hayssam continua sa tina legatura cu Ciprian Nastasiu, procurorul care a contribuit decisiv atat la arestarea sirianului, cat si la eliberarea sa. In convorbiri telefonice recente, cei doi nu fac schimb de retete culinare, ci cauta solutii pentru reintregirea familiei sirianului pe alte meleaguri. Mai mult ca sigur procurorul Nastasiu nu face altceva decat sa execute o comanda la fel ca si in alte dosare pe care le instrumenteaza. In aceasta telenovela ieftina s-ar putea sa mai apara un Post-Scriptum. Ce se va intampla cu Mohammad Munaf? Aici trebuie sa asteptam decizia finala a Marelui Licurici.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.