Partidele parlamentare sustin ca nu vor vota actul normativ care creste atributiile procurorilor de la Crima Organizata.

Liberalii spun ca vor respinge ordonanta. „O sa am o discutie cu premierul pe aceasta tema. Nu ma mira ca vine de la Monica Macovei, ci ca Guvernul si-a asumat o asemenea ordonanta", sustine si Crin Antonescu, liderul deputatilor PNL.

„Macovei, procuror ceausist"

Suspiciosi si in acelasi timp precauti, prin vocea deputatului Daniel Buda, democratii sustin ca e nevoie de „mare atentie pentru ca, pe de-o parte, sa nu fie incalcate drepturile cetateanului, iar pe de alta parte, sa se creeze si cadrul legal pentru ca procurorii sa-si faca datoria".

Udemeristii sint si mai categorici. „In forma actuala in care este ordonanta, eu personal nu o voi vota si le voi cere colegilor mei sa faca la fel. Insa aceasta ordonanta este cea mai buna dovada ca, asa cum spuneam noi mai demult, doamna Macovei reprezinta procuratura ceausista", considera deputatul UDMR Kelemen Hunor.

Parlamentarii PSD au reactionat previzibil. „Consideram ca ministrul Justitiei, pune umarul la construirea unui sistem abuziv", acuza liderul PSD Mircea Geoana, adaugind ca partidul sau va vota impotriva. Conservatorii sustin ca ordonanta este neconstitutionala. Nici peremistii nu vor vota aceasta lege pe care o califica de natura politieneasca.