Traian Basescu prezenta in 8 februarie 2004, cand era presedinte al PD, o serie de documente care, in opinia sa, probau incalcarea de catre Guvernul Adrian Nastase a Moratoriului privind adoptiile internationale, cat si implicarea unor inalti oficial
Traian Basescu prezenta in 8 februarie 2004, cand era presedinte al PD, o serie de documente care, in opinia sa, probau incalcarea de catre Guvernul Adrian Nastase a Moratoriului privind adoptiile internationale, cat si implicarea unor inalti oficiali europeni si americani in acest proces, intre care si Romano Prodi, atunci presedinte al Comisiei Europene. Prodi, alaturi de numerosi europarlamentari si oficiali europeni, se afla printre cei care, in opinia liderului PD, au facut lobby pentru aprobarea adoptiilor internationale prin Memorandumurile semnate de autoritatile romane. Basescu a pus la dispozitia presei anexele a trei dintre memorandumurile semnate de premierul Adrian Nastase, de secretarul general al Guvernului de la acea data, Serban Mihailescu si de secretatul de stat Gabriela Coman. Liderul PD sublinia ca documentele au fost incheiate in perioada in care era in vigoare Moratoriul instituit in octombrie 2001 privind suspendarea adoptiilor internationale. "Toate aceste nume demonstreaza ca Adrian Nastase a folosit adoptiile pentru a-si deschide cele mai importante cabinete de la Comisia Europeana. Probabil ca Romano Prodi va trebui sa explice daca doar s-a interesat de niste copii sau a facut presiuni asupra lui Adrian Nastase sa incalce Moratoriul", afirma Basescu. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.